Spania rystes av gjengvoldtektsbølge

Mer enn 40 gjengvoldtekter skal være registrert i Spania siden nyttår. Ei norsk kvinne skal være det siste offeret ei lang rekke.

VOLDTEKTSSIKTET: Fem franske menn som er siktet for voldtekt av en norsk 20-åring i Benidorm i Spania, framstilles for fengsling i dag. Video: La Sexta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spansk politi mistenker at fem franske menn skal ha gjengvoldtatt en 20 år gammel norsk kvinne, samt forgrepet seg på hennes 19 år gamle norske venninne i Benidorm i Spania.

Torsdag ble to av de fem midlertidig løslatt, mens de tre andre ble varetektsfengslet uten mulighet for løslatelse mot kausjon.

Hendelsen er bare den siste av ei lang rekke saker med gruppevoldtekter og seksuelle overgrep med flere gjerningspersoner meldt til spansk politi i år.

Siden nyttår skal over 40 tilfeller av gjengvoldtekter ha blitt registrert, ifølge TV-kanalen La Sexta, som viser til den nasjonale oversikten. Turistmåneden juli skal så langt ha vært den verste, med ni tilfeller, melder Telecinco.

Også tidligere i august skal en gjengvoldtekt ha blitt anmeldt, den gang i Bilbao, nord i Spania. Den nasjonale oversikten viser videre at det i fjor var registrert 60 tilfeller av grupperelaterte overgrep og voldtekter i Spania - en oppgang fra 14 i 2017 og 18 i 2016.

Sjokkerende statistikk

Av de spanske provinsene, er det Barcelona som peker seg ut med flest tilfeller av gjengovergrep i 2019. Siden nyttår er det registrert 17 slike saker fra området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer