Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spania settes i karantene

Spania setter alle sine innbygger i karantene. I tillegg innfører de reiseforbud.

STATSMINISTEREN: Fra klokken 08 på mandag vil grensekontrollen skjerpes betraktelig. Video: Dagbladet TV Vis mer

Lørdag erklærer Spania krisetilstand og innfører strenge tiltak for å begrense spredning av coronaviruset, som er blitt påvist hos over 5000 personer i landet.

Ifølge Reuters vil statsminister Pedro Sánchez fortelle sine innbyggere at alle settes i karantene. Dette skal skje når han skal tale for nasjonen lørdag ettermiddag.

I et notat beskrives det at spanske myndigheter vil sette alle sine innbyggere i karantene. De eneste gyldige grunnene til å forlate hjemmet skal være dersom man må kjøpe mat eller medisiner, gå på jobb, eller gå til sykehus.

Det skal også nedlegges et generelt reiseforbud for innbyggerne.

Lørdag ble det bekreftet at 5232 personer er smittet med coronaviruset i Spania. Det er en økning på 1500 siste døgn, og statsministeren antar at 10 000 vil være smittet i løpet av få dager. I tillegg har de registrert 133 dødsfall som følge av coronavirusinfeksjon.

Fraråder reise

Tidligere i dag har norske UD frarådet nordmenn om alle reiser til andre land.

I tillegg er karantenebestemmelsene blitt innstrammet slik at alle personer som ankommer Norge, utenom fra Finland eller Sverige, skal settes i 14 dagers karantene.

Det betyr at alle som ankommer Norge fra Danmark eller Island, også skal settes i karantene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!