Spania stenger grensa

Spania stengte grensa mot Gibraltar på grunn av et cruiseskip fullt av magesjuke briter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cruiseskipet «Aurora» har fått tillatelse til å legge til havn i Gibraltar, og spanske myndigheter er så redd for at mageviruset skal slippe inn i Spanisa at de stenger grena mot den lille britiske kolonien.

Stengningen av grensen, som i praksis fører til at Gibraltar blir isolert, er den første siden grensen mellom Spania og Gibraltar ble fullstendig gjenåpnet i 1985.

Det britiske cruiseskipet la sist fredag til i den greske havna Pireus etter at flere hundre av passasjerene ble rammet av mageproblemer. Skipet ble satt i karantene, og verken mannskap eller passasjerer fikk lov til å gå i land fra skipet. Da «Aurora» la til i Hellas var omkring 430 av de 1900 britiske passasjerene syke, men viruset skal ikke være farlig.

Grensen mellom Spania og Gibraltar ble stengt i 1969 på grunn av en konflikt om suvereniteten over Gibraltar. Spania har i nesten tre hundre år krevd suverenitet over den britiske kolonien.

«Aurora» har anløpt spanske, italienske og kroatiske havner siden cruiseskipet forlot Southampton 20. oktober.

(Dagbladet.no/NTB-Reuters)

HJELP! Passasjer Paul Brammer vifter med en T-skjorte med påskriften «Hjelp» i det skipet legger til havn i Gibraltar. Den tørre, britiske humoren har tydeligvis overlevet mageviruset ombord.
LANDGANG: En lettet Michelle Seabar fikk omsider fast grunn under føttene da passasjerene på «Aurora» fikk gå i land i Gibaltar i dag.