Spania vil ha Eva

Det enorme presset fra spanske og franske journalister har gjort at Eva Sannum har gått i dekning og feiret jul på ukjent adresse. Samtidig øker forventningene i Spania: Tre av fire spanjoler sier i en undersøkelse at de ønsker norske Eva som sin neste dronning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presset har vært stort på Eva Sannum de siste ukene. Etter at det spanske ukebladet Hola! trykte bilder av Eva og Felipe på ferietur i India, har utenlandske journalister ventet i timevis for å få et kort glimt av jenta som kan bli Spanias neste dronning. Jula fikk hun imidlertid feire i fred.

Etter det Dagbladet kjenner til har Eva slappet av på en ukjent adresse. Samtidig har både norske og utenlandske medier brukt mye spalteplass på modelljenta fra Oslo. Sannum skal ha opplevd presset mot henne og vennene som ubehagelig.

Populær

Eva Sannums kjærlighetsforhold til prinsen har ikke bare blitt godt mottatt i spanske medier og blant det spanske folk. Men nå ser det ut til at spanjolene trykker Eva til sitt bryst. En fersk undersøkelse viser at hele 75 prosent mener at den norske modellen bør bli Spanias neste dronning.

Undersøkelsen i ukebladet Qué me dices! er basert på telefoner og stemmegivning på Internett. Ukebladet opplyste i går til Dagbladet at flere detaljer fra undersøkelsen vil bli offentliggjort innen kort tid.

- Undersøkelsen er gjort blant våre lesere, men jeg kan dessverre ikke her og nå fortelle deg hvor mange som deltok, sier journalist Maria Orriols i ukebladet til Dagbladet.

Det er først og fremst de yngste som støtter kjærligheten mellom den spanske prinsen og Stovner-jenta - som vokste opp på Kurland i Lørenskog. Bare en fjerdedel mener at prinsen må finne seg en mer skikket kvinne med adelig bakgrunn.

Mye omtalt

Eva Sannum er det heteste navnet i den europeiske sladderpressen for øyeblikket. Spanske ukeblader omtaler henne som en av de to mest berømte kvinnene i Spania. Den andre, Ania Iglesias, er Evas venninne. De to har opptrådt på moteshow sammen i Madrid da Eva jobbet der i 1997.

- Jeg liker å jobbe sammen med Eva. Hun er meget profesjonell, sier Ania til ukebladet Qué me dices!.

Også de mer seriøse avisene har omskrevet den kongelige romansen. På julaften hadde den seriøse storavisa El Pams en lengre artikkel om Eva med tittelen «Den enkle historien om ei vakker jente som kom inn fra kulda».

<B>ØNSKET SOM DRONNING: Tre av fire spanjoler svarer at de ønsker norske Eva Sannum som sin neste dronning.