Spania vil kaste ut 25 000 turister

Spanske myndigheter vil at turistene skal forlate landet. Bare på Balearene har de nå oppfordret 25 000 personer om å dra sin vei.

DRA: Det er uklart hvor mange turister som befinner seg i Spania. Foto: Joan Llado / GTres / NTB scanpix
DRA: Det er uklart hvor mange turister som befinner seg i Spania. Foto: Joan Llado / GTres / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene i Spania oppfordrer de 25 000 turistene, som for tiden oppholder seg på Mallorca og i Balearene om å forlate øyene, skriver den spanske storavisen El País.

Spania er nå et av landene i Europa som er hardest rammet. Det er innført strenge tiltak for å begrense spredningen, inkludert stenging av grensene.

Ifølge myndighetene i Spania er det nå over 11 000 personer i landet som har fått påvist smitte. Bare det siste døgnet har nærmere 2000 tilfeller blitt registrert, og 150 personer mistet livet.

Vet ikke antall nordmenn

Dagbladet har vært i kontakt med Utenriksdepartementet for tall på hvor mange nordmenn som kan befinne seg i Spania, og i områdene der myndighetene ber turister om å dra.

UD kan imidlertid ikke opplyse om hvor mange det er som har registrert seg på Reiseregistrering.no, fordi det ikke er en plikt å registrere seg, og dermed kan gi et feil inntrykk av hvor mange norske borgere som befinner seg i landet.

- Vi har imidlertid sett en økning i registreringer på Reiseregistrering.no de siste ukene, sier Wera Helstrøm i UD til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.