Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spania vil kaste ut 25 000 turister

Spanske myndigheter vil at turistene skal forlate landet. Bare på Balearene har de nå oppfordret 25 000 personer om å dra sin vei.

DRA: Det er uklart hvor mange turister som befinner seg i Spania. Foto: Joan Llado / GTres / NTB scanpix
DRA: Det er uklart hvor mange turister som befinner seg i Spania. Foto: Joan Llado / GTres / NTB scanpix Vis mer

Myndighetene i Spania oppfordrer de 25 000 turistene, som for tiden oppholder seg på Mallorca og i Balearene om å forlate øyene, skriver den spanske storavisen El País.

Spania er nå et av landene i Europa som er hardest rammet. Det er innført strenge tiltak for å begrense spredningen, inkludert stenging av grensene.

Ifølge myndighetene i Spania er det nå over 11 000 personer i landet som har fått påvist smitte. Bare det siste døgnet har nærmere 2000 tilfeller blitt registrert, og 150 personer mistet livet.

SPANIA: I Madrid tar de nå i bruk drastiske midler for å forhindre coronasmitte. Spania er det landet i Europa etter Italia som er hardest rammet av viruspandemien. Video: Politiet / AP Vis mer

Vet ikke antall nordmenn

Dagbladet har vært i kontakt med Utenriksdepartementet for tall på hvor mange nordmenn som kan befinne seg i Spania, og i områdene der myndighetene ber turister om å dra.

UD kan imidlertid ikke opplyse om hvor mange det er som har registrert seg på Reiseregistrering.no, fordi det ikke er en plikt å registrere seg, og dermed kan gi et feil inntrykk av hvor mange norske borgere som befinner seg i landet.

- Vi har imidlertid sett en økning i registreringer på Reiseregistrering.no de siste ukene, sier Wera Helstrøm i UD til Dagbladet.

- Dette er bra fordi det gir UD mulighet til å nå ut med viktig informasjon til enda flere norske borgere. I går sendte UD for eksempel ut informasjon til alle som har registrert seg i Spania om at Norwegian og SAS setter opp ny flygninger fra Spania. Det gjorde vi i samarbeid med flyselskapene, sier Helstrøm.

TUI henter alle hjem

Mandag opplyste blant annet reiseselskapet TUI om at de ville hente alle sine kunder hjem.

Dette gjelder blant annet nordmenn i Spania.

- Vi ønsker å gjøre dette ryddig og ordentlig, og tar derfor direkte kontakt med våre kunder der ute, de trenger ikke ta kontakt med oss, sier kommunkasjonssjef Nora Aspengren til NTB.

Målet er å få hjem alle så raskt som mulig.

- Vi jobber med å finne best mulig løsninger for å få hjem alle, men det er jo litt av en kabal som skal legges.

I tillegg har SAS satt opp flere ekstra flygninger, for å hente hjem nordmenn. Avgangene er i morgen, fra Alicante, Las Palmas og Malaga.

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, sier til Dagbladet at det vil bli satt opp flere fly, hvis det blir behov for det.

Hele Norges coronakart