Spanias kronprins Felipe gifter seg

Spanias kronprins Felipe skal gifte seg med den spanske TV-journalisten Letizia Ortiz Rocasolano neste sommer, kunngjorde slottet lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bryllupet finner sted på begynnelsen av sommeren i Almudena-katedralen i Madrid, ifølge kunngjøringen fra Zarzuela-slottet.

Den 35 år gamle prinsen, som er sønn av kong Juan Carlos og dronning Sofia, vil kommende torsdag offisielt be kongen om tillatelse til å gifte seg med den 31 år gamle Ortiz, som er fra provinsen Asturias.

Selv om alle spanjoler kjenner ansiktet til Letizia Ortiz, som er nyhetsoppleser i det statlige spanske fjernsynet TVE, har svært få visst at de to i flere måneder har vært sammen.

Ifølge avisa ABC ble de kjent i desember i fjor da Felipe besøkte områdene i Galicia som var rammet av oljekatastrofen etter havariet til tankskipet «Prestige». Ortiz dekket saken for TVE.

Letizia Ortiz Rocasolano er fra middelklassen og har ingen forbindelser til det spanske aristokratiet, ifølge ABC. Hun ble født i Oviedo i 1972, studerte i Madrid og har gjort en rask karriere i pressen.

ABC trekker fram at hennes første artikler ble trykt nettopp i ABC, men hun har også arbeidet for avisa Siglo 21 i Mexico, det amerikanske finansnyhetsbyrået Bloombergs og CNN før hun i 2000 begynte i Televisisn Española.

Hun giftet seg i 1998 med forfatteren og litteraturprofessoren Alonso Guerrero, men ekteskapet varte bare ett år.

Det skal ifølge avisa være én måned siden Felipe bestemte seg for å presentere kjæresten for kongeparet. Kongen og dronningen skal ha likt henne med en gang.

Felipe hadde tidligere et lengre forhold til den norske reklamestudenten og modellen Eva Sannum.

GIFTER SEG: Kronprins Felipe av Spania.