Spanias utenriksminister: - Spania er trygt for turister

Norge har gjeninnført ti dagers karanteneplikt for reisende fra Spania. Samtidig hevder myndighetene i landet at coronasmitten er under kontroll.

FOLKSOMT: Den spanske turistsektoren kan bli hardt rammet av de nye karantenepåleggene og reiserådene. Nå hevder myndighetene i landet at coronasmitten er under kontroll. Foto: Nacho Doce / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.88% Første dose: 79.15%

SISTE: Spanske myndigheter jobber nå for å få Norge og andre lands myndigheter til å unnta trygge, spanske regioner fra reiserestriksjoner og karanteneplikt. Det inkluderer populære feriedestinasjoner som Kanariøyene og Balearene, skriver NTB.

- Spania er et trygt land, både for spanjoler og for turister, understreket Spanias utenriksminister Arancha González Laya på et pressemøte søndag.

Bakteppet for uttalelsen var at en rekke land har gjeninnført karanteneplikt for reisende fra landet de siste dagene, blant dem Norge og Storbritannia. Spania rapporterte om 2255 nye smittetilfeller fredag, ifølge oversikten til Worldometers. Totalt har landet rapportert om over 319 000 smittede siden coronavirusets utbrudd.

- I likhet med andre europeiske land har Spania utbrudd. Det er ikke unormalt. Det viktige er at Spania nå tar omfattende grep for å kontrollere smitten, sa González Laya.

Strenge restriksjoner

Nattklubber, barer og strender i Nord-Spania må igjen forholde seg til strenge restriksjoner som følge av økningen i smitte. Det er særlig de nordlige regionene Aragón, Baskerland, Catalonia og Navarra som er rammet hardt. I Barcelona og omegn ber myndighetene innbyggerne om å unngå å forlate hjemmet med mindre det er absolutt nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer