Spaning skal sprenge kokainmiljø i Oslo

Narkotikasjefen i Oslo, politiinspektør Morten Yggeseth, vil nå at hans narkotikaspanere skal infiltrere og sprenge kokainmiljøet i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yggeseth frykter at det er store mørketall i Norge når det gjelder kokainomsetning. Natt til tirsdag beslagla politiet 50 kilo kokain som skulle til Norge. En av de siktede er en tidligere narkotikadømt nordmann.

Beslaget som ble gjort om bord i en seilbåt i Nordsjøen er det største politiet har gjort, og saken regnes som en av de største narkotikasaker i Norge noensinne.

- Vi har hatt lite beslag av kokain i Norge, i motsetning til i Danmark. Jeg tror det er snakk om store mørketall, sier Yggeseth.

Men nå vil Yggeseth bruke ressurser på å trenge inn i hovedstadens kokainmiljø. Stoffet som ble beslaglagt natt til tirsdag. var trolig tiltenkt Norge og kanskje nabolandene, og viser at det er et stort marked for kokain.

Miami Vice

Politiet slo til klokka fire om natta, ved Frigg-feltet i Nordsjøen. Mens den 30 fot store havseileren var i fart, bordet de spesialtrente politifolkene båten og tok kontroll over de seks om bord. Seileren kom fra Karibia da den britiske marinen begynte å spane på den.

Da båten forsvant inn i norsk farvann, ble norske myndigheter varslet.

REKORDBESLAG: I denne 30 fots seilbåten fant politiet 50 kilo kokain som var på vei til Norge.