Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spanjol dømt til et halvt års fengsel etter å ha stilt på Gardermoen med 660 000 i kontanter

Retten mener mannen umulig kan ha tjent pengene på lovlig vis.

660 000: Den spanske mannen hadde ikke rent mel i posen da han skulle forlate Norge. I stedet hadde han penger som retten mener han umulig kan ha tjent på lovlig vis. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
660 000: Den spanske mannen hadde ikke rent mel i posen da han skulle forlate Norge. I stedet hadde han penger som retten mener han umulig kan ha tjent på lovlig vis. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En spansk mann er dømt til et halvt års fengsel etter at han ble tatt med 660.000 kroner i kontanter på Gardermoen. Og pengene kan han se langt etter.

22-åringen ble først stoppet da han kom til Gardermoen en drøy uke før jul i fjor. Tollerne stusset på at han hadde med seg seks mobiltelefoner, hvorav fire var ubrukte.

Likevel kjøpte de forklaringen hans og lot ham gå, skriver Romerikes Blad. Dagen etter dukket den unge mannen opp igjen. Da var han på vei ut av landet – uten alle telefonene. De hadde han angivelig gitt bort til tilfeldige folk han ikke kjente.

Men tollerne gjorde et annet funn: 660 000 kroner i kontanter, vakuumpakket i plastposer. Pengene påsto mannen han hadde fått som betaling av en mann han ikke kjente for musikk på en minnepinne.

Minnet var slettet, mannen var for lengst borte og 22-åringen kunne ikke beskrive den fremmede og rundhåndede musikkinteresserte kjøperen.

Å ha gjort en så god forretning virket bokstavelig talt for godt til å være sant, konkluderte Øvre Romerike tingrett, som ikke trodde på forklaringen. Mannen ble dømt for grov hvitvasking, og kontantene ble inndratt.

- Det kan utelukkes at pengene stammer fra lovlig virksomhet, heter det i dommen.

(NTB)