Spanjolene jubler

Spanjolene jubler over bruddet mellom kronprins Felipe og norske Eva Sannum. De mener han tok et klokt valg. Kongehuset og regjeringen er lettet, skriver storavisa El Mundo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en nettavstemning i avisa svarte 76 prosent at de mente prinsen hadde gjort et riktig valg. samtidig er Spania overrasket over måten han valgte å formidle budskapet på.

I en nettundersøkelse i Spanias største og mest betydningsfulle avis, El Pais, er 58 prosent overrasket over prinsens personlige meddelelse.

Den spanske storavisa El Mundo mener på lederplass at fredagens bekreftelse er et bevis på at det var alvor mellom Felipe og Eva, og at den spanske arveprinsen hadde ekte følelser for den norske modellen. Avisas lederskribent skriver:

«Det at han gikk ut på denne måten er et bevis på at forholdet hadde utviklet seg til et statsanliggende. Derfor følte han seg nok pliktig til å komme med uttalelsen». (...)

«Innholdet var ikke noen overraskelse, men det han gjorde overrasket».

Lettelse

«Når det var overstått merket man en klar lettelse i regjeringen og på Slottet». (...) «Han kunne ha annonsert dette gjenn om en kald og upersonlig pressemelding, men Felipe hadde motet til å kommunisere personlig med en gruppe journalister.

Det ble valgt en setting som passet til statusen på forholdet». (...)

«Selv om han insisterte på at denne avgjørelsen har vært tatt uten press fra media eller de nærmeste er det helt klart at folket og opinionen har vært en part i denne saken». (...) «Felipe har ikke bare oppført seg som en gentleman overfor Eva Sannum ved å offentlig vise sin respekt for henne».

Ansvarsfølelse

«Han har også vist en betydelig ansvarsfølelse i forhold til sin rolle og plikt som arveprins». (...)

«Den kulørte presse kommer ikke til å motstå fristelsen til å fremstille dette som et valg mellom plikt og kjærlighet. Men det er ikke noen grunn til å tro at prinsen kommer til å beklage eller angre på sin beslutning i fremtiden. Han har tatt den beslutning som var passende for staten oppimot sine egne personlige følelser».

Forstår valget

I går gikk Eva Sannum på julehandel i Oslo og slappet av. Hun ønsker nå en tilværelse i fred for fotografer og media.

Først og fremst vil hun fullføre reklamestudiene.

STORT PRESS: Eva Sannum har det siste året vært utsatt for et voldsomt press. Spanske pressefotografer har i ukevis beleiret leiligheten hennes i Oslo.