Spanjolene vil ha norske Eva

I en spørreundersøkelse sier 61,9 prosent av de spurte spanjolene at de vil akseptere et giftemål mellom norske Eva Sannum og deres egen kronprins Felipe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den spanske dagsavisen El Mundo som har bestilt undersøkelsen, som er utført av byrået Sigma Dos, skriver VG. Undersøkelsen viser at spanjolene har snudd i sin opfatning av forholdet mellom deres neste konge og fotomodellen fra Norge.

Sigma Dos har spurt 600 spanjoler om de synes det er upassende hvis tronarvingen gifter seg med norske Eva. 61,9 prosent av de spurte sier nei, ifølge VG. Det store flertall har heller ingen innvendinger mot at Eva Sannum har skilte foreldre, at hun ikke er spansk, eller at hun kommer fra en ikke-aristkratisk familie.

Undersøkelsen som er gjengitt i El Mundo viser at spanjolene setter pris på sin kronprins: ifølge VG oppir 94,1 prosent av de spurte at de har et fordelaktig inntrykk av ham.

Før helga skrev den spanske avisa El Tiempo at bryllupet mellom Eva Sannum og den spanske tronarvingen kan stå i katedralen La Almudena 24. juni. Hoffet har ikke kommentert ryktene rundt et forestående bryllup.

MODELL:</B> Eva Sannum har vært modell i flere år. Blant annet figurere hun på en bærepose(!).