KJØPE:  Akvariet i Madrid vil nå kjøpe den synske blekkspruten Paul. FOTO: AFP/SCANPIX
KJØPE: Akvariet i Madrid vil nå kjøpe den synske blekkspruten Paul. FOTO: AFP/SCANPIXVis mer

Spanjolene vil kjøpe Paul

Vil sikre seg den synske blekkspruten-uansett pris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Blekkspruten Paul ble en av fotball-VMs største kjendiser. Han viste seg nemlig å ha en uhyggelig evne til å forutsi utfallet av de ulike kampene i mesterskapet.

Foran semifinalen mellom Tyskand og Spania mente Paul at Spania kom til å gå av med seieren , og foran finalen, der spanjolene møtte Nederland, «forutså » Paul at det var Spania som kom til å ta hjem VM-trofeet

Derfor er det kanskje ikke så rart at Spanjolene nå vil kjøpe den synske blekkspruten.

Uansett pris På nettsidene sine skriver nemlig Akvariet i Madrid at de har begynt med de «nødvendige forberedelsene» for å få hentet Paul til Madrid, melder CNN.

Akvariet opplyser også om at de er villige til å overgå alle andre bud som måtte være gitt på blekkspruten. 

Dyrepassere ved akvariet sier dessuten at de er villige til å bytte Paul mot andre dyr og at blekkspruten kan vente seg «best mulig pleie», slik det sømmer seg for en nasjonal helt.

Historisk Akvariet i Oberhausen i Tyskland, der Paul befinner seg for øyeblikket, kunngjorde tidligere denne uka at Paul kom til å pensjonere seg og legge spåvirksomheten på hylla, og at de hadde fått tilbud fra hele verden på den synske blekkspruten.

Det var i Oberhausen at Paul kom med spådommene sine. I forkant av hver kamp ble to bokser dekorert med flaggene til hvert av lagene som spilte satt på bunnen av Pauls basseng, og boksen Paul svømte ned til representerte det laget han mente kom til å vinne.

Ifølge PR-mannen Max Clifford kan Paul bli historisk. Han kan nemlig bli den første blekkspruten som er verdt flere millioner pund.

Paul var ikke den eneste som kom med spådommer om fotball-VM. Her hjemme uttalte både Joralf Gjerstad, bedre kjent som «Snåsamannen», og utenriksminister Jonas Gahr Støre seg- men begge måtte se seg slått av den synske blekkspruten.