Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spansk avis: ETA er lagt ned

Den baskiske separatistgruppa ETA kunngjør i et brev til en spansk avis at den har «oppløst alle sine strukturer».

PROTESTERER: Demonstranter i Bilbao i Nord-Spania under en protest 21. april med krav om at ETA-medlemmer flyttes til fengsler nærmere sine hjem. Flere hundre ETA-medlemmer sitter i spanske og franske fengsler, de fleste utenfor den baskiske regionen. Foto: NTB scanpix
PROTESTERER: Demonstranter i Bilbao i Nord-Spania under en protest 21. april med krav om at ETA-medlemmer flyttes til fengsler nærmere sine hjem. Flere hundre ETA-medlemmer sitter i spanske og franske fengsler, de fleste utenfor den baskiske regionen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ETAs nedleggelse har vært varslet en god stund. Så sent som 19. april meldte en baskisk TV-kanal at separatistbevegelsen i begynnelsen av mai ville erklære at organisasjonen legges ned.

Dagen etter beklaget ETA den smerte og skade den har påført andre i sin kamp for et selvstyrt Baskerland, og uka etter leverte gruppa fra seg flere kasser med våpen sørvest i Frankrike.

Onsdag publiserte spanske El Diario på sine nettsider et brev som ETA har sendt til baskiske institusjoner og organisasjoner. Gruppa sier her at den erkjenner sitt ansvar for å ha mislyktes med å løse den baskiske politiske konflikten.

Beslutningen om å legge ned organisasjonen «løser ikke konflikten som Baskerland fortsatt har med Spania og Frankrike», heter det i brevet.

ETA, som i flere tiår kjempet en væpnet kamp for en uavhengig baskisk stat nord i Spania og sørvest i Frankrike, erklærte permanent våpenhvile for sju år siden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media