Spansk dommer vil tiltale prinsesse Cristina

En spansk dommer går inn for å ta ut tiltale mot prinsesse Cristina for skatteunndragelser og hvitvasking av penger, melder spanske medier.

NÆR TILTALE: Prinsesse Cristina forlater tinghuset i Palma de Mallorca etter et rettsmøte. Hun har forsøkt å unngå å bli trukket inn i anklagene mot hennes ektemann. Foto: AFP / Scanpix / JAIME REINA
NÆR TILTALE: Prinsesse Cristina forlater tinghuset i Palma de Mallorca etter et rettsmøte. Hun har forsøkt å unngå å bli trukket inn i anklagene mot hennes ektemann. Foto: AFP / Scanpix / JAIME REINA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tiltalebeslutning er ett av de siste skrittene som rettsvesenet gjør før en mulig rettergang. Samtidig går dommeren inn for at korrupsjonstiltalen mot hennes ektemann, Inaki Urdangarin, blir stående.

Prinsesse Cristina er søstera til Spanias kong Felipe, som lovet et «ærlig og åpent» monarki da han ble tatt i ed i forrige uke.

Cristina er mistenkt for å være innblandet i sin manns angivelige lysskye forretningsvirksomhet. Han anklages for å ha underslått flere millioner euro fra offentlige fond.

Saken har vært under etterforskning i to år, og onsdag skulle en dommer i Palma de Mallorca gi sin anbefaling om hvorvidt saken bør komme for retten eller henlegges.

En endelig avgjørelse vil først bli tatt etter at dommeren har behandlet eventuelle anker.

(NTB-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer