Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spansk domstol har utstedt arrestordre på Kinas tidligere president

Fem kinesiske ledere kan bli arrestert for påståtte folkemord i Tibet.

ARRESTORDRE: En spansk domstol utstedte i dag en arrestordre på tidligere president Jiang Zemin og fire andre kinesiske ledere for mistanker om å ha vært involvert i folkemord i Tibet. Foto: AP Photo/Ng Han Guan
ARRESTORDRE: En spansk domstol utstedte i dag en arrestordre på tidligere president Jiang Zemin og fire andre kinesiske ledere for mistanker om å ha vært involvert i folkemord i Tibet. Foto: AP Photo/Ng Han Guan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nasjonal domstol i Spania har i dag utstedt arrestordre for tidligere president i Kina, Jiang Zemin og fire andre kineiske ledere, skriver nyhetsbyrået AP.

Årsaken er at spanske myndigheter etterforsker anklagene om folkemord i Tibet utført av Kina.

Det er en spansk gruppe som kjemper for det tibetanske folks rettigheter som har vært pådrivere for saken i Spania.

Domstolen skal i dag ha akseptert argumenter fra disse gruppene om at de fem tidligere lederne, kan ha vært involvert i de påståtte folkemordene, og bør avhøres på bakgrunn av påstandene.

Den spanske domstolen har benyttet et universelt rettsprinsipp som gjør det mulig at anklagede kan bli stilt for retten utenfor hjemlandet ved mistanker om folkemord.

Kina har uttalt at Spania blandet seg inn i interne forhold når de har valgt å etterforske saken. Samtidig mener de at anklagene er fabrikkerte.

Jiang Zemin var president i Folkerepublikken Kina fra 1993 til 2003.