Spansk grensepoliti fikk bakoversveis da de så hva som skjulte seg i kofferten

Smugleren prøvde å drasse en 19-åring over grensa til fots.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spansk politi, Guardia Civil, har arrestert en 39 år gammel marrokansk mann etter at han prøvde å smugle inn en annen afrikansk mann inn i den spanske enklaven Melilla på den marrokanske kysten.

Og smuglermetoden? Noe så utradisjonelt, eller tradisjonelt, som i en koffert.

Øverst i saken ser du video fra da spansk politi åpnet kofferten og oppdaget den afrikanske immigranten.

Ante ugler i mosen Politiet skal ha blitt mistenksomme på den marrokanske smugleren da de så ham gå bærende på en tilsynelatende tung koffert over Beni Enzar-grensa til fots. 

Da politiet ba om en sjekk i mannens bagasje, slapp han tak i kofferten og la på sprang. Etter en kort jakt ble den marrokanske mannen tatt igjen og anholdt av politiet. 

Begge må i retten I en pressemelding skriver politiet at vektfordelingen var ujevn og klønete i kofferten. Kofferten ble derfor åpnet på stedet, og ut spratt en 19 år gammel mann, som hevdet han var fra Mali.

Den marrokanske smugleren blir nå siktet for menneskehandel og medvirkning til ulovlig innvandring. Den 19 år gamle mannen, som befant seg inne i kofferten, skal vitne i rettsaken. 

Det er ikke uvanlig at immigranter syd for Sahara prøver å ta seg over til de spanske enklavene Cueta og Melilla uten nødvendige dokumenter og identifikasjon.