Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spansk mann møtte ikke opp på jobb på seks år - ingen merket det

«Jobbet» for vannverket.

JOBBSKULK: En spansk mann møtte ikke opp på jobb på seks år, men ingen la merke til det. Selv hevder han at han møtte opp og leste filosofi. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
JOBBSKULK: En spansk mann møtte ikke opp på jobb på seks år, men ingen la merke til det. Selv hevder han at han møtte opp og leste filosofi. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hva skjer om ingen legger merke til at du kommer på jobb? Eller mer presist: Hva skjer om ingen merker at du ikke kommer på jobb?

Det kan spanske Joaquin Garcia svare deg på. Han var ansatt i det offentlige og var ikke på jobb på seks år. Men ingen merket det.

Ingenting å gjøre på jobb
Saken har nylig var i rettsvesenet i Spania, der 69 år gamle Garcia ble bøtelagt med 27.000 euro for å ikke ha jobbet, skriver BBC.

For det som var Garcias jobb, den gang han fremdeles møtte opp, var å føre tilsyn med bygging av et renseanlegg. Ifølge ham selv ble han utsatt for politisk mobbing på jobben og at han ble sendt til vannverket for å ikke være i veien.

På vannverkets anlegg var det ingenting å gjøre, ifølge Garcia.

I retten forklarte Garcias overordnede i vannverket at han ikke hadde sett Garcia på mange år, til tross for at de to hadde kontor rett overfor hverandre.

Vannverket trodde de lokale myndighetene hadde ansvaret for Garcia, mens myndighetene trodde at vannverket hadde det.

Leste filosofi
Og det var først da varaordføreren skulle tidele Garcia en plakett for 20 års tjeneste, at Garcias fravær ble oppdaget.

Ifølge El Mundo var årsaken til at Garcia ikke varslet om sin lange «ferie» at han hadde en familie å forsørge og han var redd for at en mann i hans alder ikke ville få ny jobb.

Garcia påstår selv at han møtte på jobb, selv om han ikke nødvendigvis var der hele arbeidsdagen, og at han fikk tiden til å gå ved å lese filosofi, mer spesifikt ble han ekspert på den nederlandske filosofen Spinoza.

Garcias sak høres kanskje spesiell ut, men det finnes andre som har dratt den enda lenger.

Jobbet ikke på 14 år
For tre år siden sendte en tysk tjenestemann et avskjedsbrev til sine kolleger dagen han pensjonerte seg, skriver The Atlantic. Der skrev 65-åringen at han ikke hadde jobbet på 14 år.

«Siden 1998 har jeg vært her, men egentlig ikke. Så jeg er godt foreberedt på pensjonisttilværelsen. Adjø».

I et intervju med Der Bild sier mannen, omtalt som Wolfgang R., at avskjedsbrevet hans hadde blitt feiltolket og at han ikke hadde sluntret unna jobben.

Det var bare det at da departementet hans vokste så ble hans oppgaver overført til andre.

- Jeg var aldri frustrert og hadde skrevet avskjedsbrevet den dag i dag. Jeg har alltid tilbudt mine tjenester, men det er ikke mitt problem at de ikke vil ha dem, fortalte Wolfgang til Der Bild.

På spørsmål om hvordan han hadde brukt arbeidsdagene, var Wolfgang noe mer kryptisk.

- Fornuftig. Mer sier jeg ikke, sa Wolfgang.