Spansk nonne anklages for å ha stjålet nyfødte barn

Maria Gomez Valbuena (80) ble hånet da hun nektet å avgi forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske nonnen María Gómez Valbuena nektet å si noe, da hun i dag var innkalt for å forklare seg om sin antatte delaktighet i å stjele barn fra sine mødre. Valbuena er den første som får formelle anklager rettet mot seg, etter at mødre fra hele Spania har sendt inn cirka 1500 anmeldelser for slike forbrytelser.Mange av dem har blitt henlagt, på grunn av mangel på beviser.

Skydde reporterne Anklagen lyder på frihetsberøvelse, etter at nonnen i 1982 skal ha tatt fra María Luisa Torres hennes nyfødte datter Pilar på sykehuset Santa Cristina de Madrid.

Torres har forklart at hun også truet med å ta fra henne hennes andre datter, på grunn av angivelig utsvevende livsførsel.

Nonnen greide å ta seg inn i rettssalen uten å støte på de mange reporterne fra aviser, nettmedier og TV-kanaler som hadde samlet seg utenfor. Da hun prøvde å komme seg ubemerket vekk gjennom ei sidedør etter å ha møtt dommerne, ble hun derimot oppdaget.

Ble hånet I folkemassen utenfor befant det seg ifølge El País flere mødre som anklager henne for å ha stjålet barna deres.Flere av dem hånet den aldrende nonnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer