Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spansk politi brukte undertøysreklame i førstehjelpskurs

Nå ber de om unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spansk politi har kommet med en unnskyldning etter de brukte en undertøysreklame for å demonstrere førstehjelp.

Politimenn fra Jaca i Spania viste to reklamefilmer fra undertøysmerket Fortnight Lingerie under et åpent seminar på politiets hovedkvarter i Zaragoza-provinsen, mandag ettermiddag.

Reklamene viser lettkledde modeller som utfører hjerte-lunge-redning og Heimlich manøver på hverandre mens de poserer vågalt for kameraet.

Provoserte tilskuerne Politimennene som holdt seminaret sa til avisen El Heraldo at de beklager for å ha vist de «upassende videoene», og at det ikke kommer til å gjenta seg.

De fastholder imidlertid at deltakerne på seminaret ble informert om at det ville bli vist video av lettkledde damer under seminaret, men inrømmer at de ikke hadde advart publikum på forhånd om at bildene muligens kunne virke provoserende.

Kvinnediskriminerende Flere av deltakerne ble støtt av det de mener er kvinnefiendtlige videoer. Mange sendte derfor inn formelle klager etter seminaret, hvor de krevde en unnskyldning fra politiet.

Klagene gikk ut på at videoene var pornografiske og diskriminerende og at de ikke hadde noen i et førstehjelpskurs å gjøre.

Det var bystyret i Jaca som hadde bedt politiet om å lage et mer humoristisk førstehjelpskurs med bilder som virkelig skulle feste seg i publikums netthinner.

Selve seminaret ble holdt av en lege og en sykepleier som i etterkant informerte bystyret om at de merket ubehag blandt de kvinnelge tilskuerne, ikke bare under videovisningene, men også av språkkbruken og ironien som ble brukt under seminaret.

Videoene ble opprinnelig til for å brukes i det amerikanske undertøysmerket Fortnights rekamekampanje i 2010.

Kampanjen ser ikke ut til å se lyset i fremtidige førstehjelpskurs med det første.

Her demonstreres førstehjelp på en person som har satt noe i halsen og ikke får puste. Foto: Fortnight
Her demonstreres førstehjelp på en person som har satt noe i halsen og ikke får puste. Foto: Fortnight Vis mer
Hele Norges coronakart