Spansk politi har fått nok av hundebæsj. Nå skal DNA identifisere synderne

Vil få bøter. 

DATABASE: Politiet i Mislata i Spania vil registere hunde-DNA for å få slutt på at eiere ikke plukker opp hundebæsjen. Illustrasjonsfoto:  Jaromir Chalabala / Shutterstock / NTB scanpix
DATABASE: Politiet i Mislata i Spania vil registere hunde-DNA for å få slutt på at eiere ikke plukker opp hundebæsjen. Illustrasjonsfoto:  Jaromir Chalabala / Shutterstock / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i den spanske byen Mislata har sett seg lei på all hundemøkka som ligger på byens gater og fortau. Nå skal politiet ta i bruk DNA-teknologi for å avsløre synderne.

For å ta hundeeiere som ikke plukker opp hundebæsjen etter dyrene sine, skal kommunen opprette en database med hunde-DNA.

Hundeeiere har fram til 31. desember på seg til å ta hundene med til veterinær for å ta en gratis blodprøve og få registrert hundenes DNA, melder BBC.

Deretter skal gatefeiere samle inn hundemøkk fra gatene og sende det til et laboratorium der det vil bli tatt DNA-prøver. Slik kan politiet få identifisert de skyldige hundene og deres eiere.

Hundeeiere som heretter ikke plukker opp hundenes etterlatenskaper, risikerer bøter på 1.500 kroner.

(NTB)