DATABASE: Politiet i Mislata i Spania vil registere hunde-DNA for å få slutt på at eiere ikke plukker opp hundebæsjen. Illustrasjonsfoto:  Jaromir Chalabala / Shutterstock / NTB scanpix
DATABASE: Politiet i Mislata i Spania vil registere hunde-DNA for å få slutt på at eiere ikke plukker opp hundebæsjen. Illustrasjonsfoto:  Jaromir Chalabala / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Spansk politi har fått nok av hundebæsj. Nå skal DNA identifisere synderne

Vil få bøter. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i den spanske byen Mislata har sett seg lei på all hundemøkka som ligger på byens gater og fortau. Nå skal politiet ta i bruk DNA-teknologi for å avsløre synderne.

For å ta hundeeiere som ikke plukker opp hundebæsjen etter dyrene sine, skal kommunen opprette en database med hunde-DNA.

Hundeeiere har fram til 31. desember på seg til å ta hundene med til veterinær for å ta en gratis blodprøve og få registrert hundenes DNA, melder BBC.

Deretter skal gatefeiere samle inn hundemøkk fra gatene og sende det til et laboratorium der det vil bli tatt DNA-prøver. Slik kan politiet få identifisert de skyldige hundene og deres eiere.

Hundeeiere som heretter ikke plukker opp hundenes etterlatenskaper, risikerer bøter på 1.500 kroner.

(NTB)