SPANIA: I Alcanar, som er antatt å være terrorcellens planleggingssted, er alle nødetater på stedet. 300 meter fra sperringene ligger åstedet. Her har politiet samlet en mengde gassbeholdere rett utenfor sperringene hvor de holder på med kontrollerte sprenginger. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
SPANIA: I Alcanar, som er antatt å være terrorcellens planleggingssted, er alle nødetater på stedet. 300 meter fra sperringene ligger åstedet. Her har politiet samlet en mengde gassbeholdere rett utenfor sperringene hvor de holder på med kontrollerte sprenginger. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Spansk politi: Har identifisert to personer etter eksplosjon i hus

To personer døde da «bombefabrikken» sprengte onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet bekrefter på søndag ettermiddag at to personer er identifisert etter huset som eksploderte onsdag denne uka, skriver Sky News.

Huset i Alcanar skal være «bombefabrikken» der de mistenkte laget bomber i forkant av terrorangrepene i Barcelona-området, der 14 mistet livet og over 120 ble skadd.

To lik ble funnet i restene, og disse to er nå identifisert.

DETTE VET VI: Torsdag ettermiddag pløyde en bil inn i en folkemengde i Barcelona. Flere mennesker er bekreftet døde, og minst hundre er skadd. Natt til fredag slo politiet til mot et antatt terrorangrep i Cambrils, litt utenfor Barcelona. Fem personer med falske bombebelter ble drept av politiet. Sjåføren av varebilen er fortsatt på frifot. Video: ... Vis mer

- Vi begynner å se tydelig at huset i Alcanar var et sted der de forberedte sprenglegemer for ett eller flere angrep i Barcelona, sier politisjef i Catalonia, Josep Lluis Trapero.

Politiet opplyser også at mannen som kjørte varebilen og meide ned fotgjengere i La Rambla torsdag, skal ha vært den eneste personen i bilen.

Politiet leter fortsatt etter Younes Abouyaaqoub (22). Han skal være sjåføren av varebilen og skal være den eneste av terroristene som fortsatt er på frifot.

Blant annet har politiet knyttet tre leiebiler til den 22 år gamle mannen.

Politiet skriver på Twitter at de leter etter en person relatert til angrepet, men at de ikke kan bekrefte hvem det er.

Huset sprengte - planene gikk i vasken

Terrorplanene til de mistenkte gikk i vasken da huset sprengte ved et uhell. Ifølge politikilder skal terroristene ha hatt plan om blant annet utføre ytterligere angrep, blant annet severdigheten Sagrada Familia, skriver El Español.

Politiet opplyser søndag at de knytter funn av 120 gassbeholdere til angrepet i Barcelona.

Da Dagbladet var utenfor huset lørdag, utførte politiet kontrollerte sprengninger i ruinene. En stor mengde gassflasker som politiet hadde samlet, var å se utenfor politisperringene.

En av de døde skal være imamen som politiet antar kan være lederen av terrorcellen. Terrorcellen besto trolig av tolv menn, opplyste innenriksministeren i går.

Politiet intensiverer søket etter marokkaneren som mistenkes for å ha radikalisert mennene som utførte terrorangrepene i Barcelona og Cambrils.

Flere av de mistenkte bodde og vokste opp i Ripoll. Det inkluderer den antatte sjåføren Younes Abouyaaqou.