PÅ FRIFOT: Mannen til høyre på dette bilde, Younes Abouyaaqoub, skal fremdeles være på frifot, ifølge spansk politi. Foto: AFP PHOTO / MOSSOS D'ESQUADRA / NTB scanpix
PÅ FRIFOT: Mannen til høyre på dette bilde, Younes Abouyaaqoub, skal fremdeles være på frifot, ifølge spansk politi. Foto: AFP PHOTO / MOSSOS D'ESQUADRA / NTB scanpixVis mer

Spansk politi jakter Younes (22) etter terroren i Barcelona

Younes Abouyaaqoub er den eneste som fremdeles er på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22 år gamle Younes Abouyaaqoub fra Marokko skal nå være den eneste av de fire hovedmistenkte politiet etterforsker i forbindelse med terrorangrepene i Spania som ikke er gjort rede for, skriver Sky News.

Så langt er 14 mennesker bekreftet drept etter terrorangrepene i Barcelona og Cambrils torsdag ettermiddag og natt til fredag.

Terrorsjåføren

Det har kommet til dels motstridende informasjon fra spansk politi i døgnet etter terrorangrepene om hvem som ble drept under politiets aksjoner og hvem som kjørte varebilen som meide ned mennesker på La Rambla torsdag ettermiddag.

Politiet gikk fredag ut med bilde og etterlysning av 17-åringen, men fredag kveld bekreftet spansk politi at Oukabir ble drept i en skuddveksling med politiet i Cambrils natt til fredag.

Og fredag kveld opplyser også spansk politi at deres teori om at det var Oukabir som førte varebilen i Barcelona har blitt svekket, melder El Pais.

- Det er fremdeles en mulighet, men, sammenlignet med for fire timer siden, så er det nå mindre sannsynlig, sa politisjef Josep Lluis Trapero sente fredag kveld.

De peker nå i stedet på 22 år gamle Younes Abouyaaqoub, som fremdeles skal være på frifot.

Politiet mener at 22-åringen er en av hovedmennene bak terrorangrepet, og at han var sjåfør av varebilen som kjørte inn i folkemengden på La Rambla torsdag.

Tidligere på dagen fredag ble det meldt at Abouyaaqoub ble drept av politiet i Cambrils, men det skal altså ikke stemme.

OVERVÅKNINGSVIDEO: Overvåkningsbilder fra et museum ved La Rambla i Barcelona, viser øyeblikket da terrorlastebilen kjørte nedover paradegata. Bilen kan såvidt skimtes øverst i videoen, som også viser folk flykte. Video: EROTIC MUSEUM BARCELONA/ AP Vis mer

Tre drept, en på frifot

Abouyaaqoub kommer fra den lille byen Ripoll, der Dagbladet fredag kveld var vitne til en femte pågripelse i blokka hvor en av de mistenkte, Said Aallaa (18) bor.

Politiet gikk fredag ut med bilde og etterlysning av Mohamed Hychami (20), Younes Abouyaaqoub (22), Said Aallaa (18) og Moussa Oukabir (17), men senere på dagen bekreftet de at Hychami, Aalla og Oukabir ble drept av politiet i Cambrils.

De etterlyste kommer fra henholdsvis byene Ribes de Freser og Ripoll.

Spansk politi har sagt at det dreier seg om en terrorcelle med unge folk, som har planlagt angrepet i flere måneder.

NEKTET Å STANSE: En terrormistenkt med et falsk bombebelte rundt livet nektet å overgi seg til politiet. Selv da en politibetjent skjøt på ham, reiste han seg opp og gikk mot menneskene. Video: Caters News Vis mer