Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spansk politi slo til mot terrorcelle

Spansk politi pågrep tirsdag ni personer som er mistenkt for å ha forbindelser med Osama bin Ladens terrornettverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cellens ledere er av spansk og syrisk opprinnelse, mens de øvrige er fra Tunisia og Algerie, opplyste innenriksminister Mariano Rajoy i Spania.

Han omtalte dem som «lederne for mujahedin i Spania».

- Aktivitetene de drev med var å rekruttere personer til opplæring i treningsleirene, og siden til å begå terrorhandlinger. Videre leverte de falske dokumenter til personer som hadde forbindelse med disse gruppene, sa Rajoy.

Arrestasjonene tirsdag er et resultat av to års etterforskning ledet av høyesterettsdommeren Baltazar Garzon, som er kjent for forsøket på å få stilt Chiles tidligere diktator, Augusto Pinochet, for retten for brudd på menneskerettighetene.

Spansk politi har tidligere arrestert personer som er mistenkt for å ha forbindelse til bin Laden. To uker etter terrorangrepene i USA pågrep spanierne seks menn fra Algerie, mistenkt for medlemskap i en algerisk gruppe ved navn Daawa wal Jihad. De ble siktet for forfalskning av dokumenter for andre militante aktivister, og kredittkortbedragerier til inntekt for geriljaaktiviteter i Algerie og støtte til opprørerne i Tsjetsjenia.

I juni pågrep spansk politi en mann som mistenkes for å være et ledende medlem av al-Qaida, Mohammed Bensakhria, i Alicante. Han ble utlevert til Frankrike i juli.

Det er kjent at Mohammed Atta, egypteren som antas satt bak spakene i et av passasjerflyene som ble kapret og krasjet i World Trade Centers ene tårn, drev omfattende reisevirksomhet i Spania i juli.

(NTB)

Hele Norges coronakart