Spansk politiker bombet til døde

En lokalpolitiker ble torsdag drept av en bilbombe i en forstad til Barcelona. Spanias statsminister José Maria Aznar la ansvaret på den baskiske terroristorganisasjonen ETA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 45-årige Francisco Cano Consuegra var medlem av det konservative regjeringspartiet Partido Popular - Folkepartiet, og hadde deltidsjobb i byrådet i Viladecabais utenfor Barcelona, som ligger i Catalonia. Han drev et rørleggerfirma, og bomben var festet under varebilen hans.

Det er foreløpig uvisst hvem som sto bak aksjonen, men den baskiske separatistbevegelsen ETA har trappet opp sine terrorangrep de siste månedene, og statsminister Aznar la straks ansvaret på organisasjonen.

Hittil i år er 21 mennesker drept i lignende attentater i Spania, og fire av dem var medlemmer av Folkepartiet.

Cano ble brakt til sykehus med alvorlige skader, og døde noen timer etter attentatet.

Spanias utenriksminister Josep Pique forlot NATO-møtet i Brussel da han hørte om drapet og fløy til Barcelona

Attentatet kom bare to dager etter at Folkepartiet og sosialistene, som er i opposisjon, hadde undertegnet en pakt som understreket at partiene står sammen i kampen mot ETAs voldskampanje.

(NTB)

Bildetekst(er):

NYTT OFFER: ETA mistenkes for bilbomben som drepte en spansk politiker i dag.
NYTT OFFER: ETA mistenkes for bilbomben som drepte en spansk politiker i dag. Vis mer

Sivilkledt politi undersøker restene av bilen som tilhørte den drepte lokalpolitikeren Francisco Cano Consuegra. 45-åringen er den fjerde politiker fra det spanske Folkepartiet som blir drept i et attentat i år. (Foto: AP/SCANPIX) (Breddebilde)

NYTT OFFER: ETA mistenkes for bilbomben som drepte en spansk politiker i dag.