Spansk prest i sex-skandale

Den katolske kirken forfølges av opprivende avsløringer. Nå slutter pater Eladio Ocana (43) etter at hans mannlige eks-kjæreste offentliggjorde en lite flatterende video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I USA går diskusjonen høyt om kyskhetsløftet bør oppheves for katolske prester. Mye tyder på at mange av skandalene som hjemsøker den katolske kirken kunne vært unngått, men pave Johannes Paul II har avfeid enhver diskusjon.

Nå har pater Eladio Ocana Serrano måttet forlate sin stilling etter at hans mannlige eks-sexpartner har delt ut videofilmer med

upassende sexscener der begge medvirker.

Ifølge presten som tok over menigheten ble Ocana utsatt for utpressing fra eks-kjæresten som sendte sex-videoene rundt til sognebarna.

Mediterer

Som så ofte før ligger det forsmådd kjærlighet bak. Eks-kjæresten ville hevne seg for at Ocana gjorde det slutt.

Den tidligere presten i den sør-spanske byen Nerja, sluttet i forrige uke og dro til et kloster for å meditere, melder AP.

Biskopen i Malaga Antonio Dorado Soto forsvarte Ocana i en uttalelse, og sa at presten hadde «erkjent sin moralsk ureglementerte oppførsel for biskopen, og tatt i mot hjelpen fra kirken for å forandre seg som person og prest».

- Han angrer alt dette. Han vil fortsette som prest fordi han har innrømmet sine feil, sier etterfølgeren pater Francisco Garcia.

Avsløringen har gitt ny næring til debatten rundt presteskapets seksuelle vaner. Tidligere i år ble en spansk prest forelsket på internett, sa opp jobben og giftet seg. En annen prest ble fengslet for å ha deltatt i en barneporno-ring og en tredje fikk sparken etter et magasin avslørte at han hadde levd som praktiserende homse i lang tid.

Spania er et gjennomgående katolsk land, og homofili er sett på som en synd av kirken.

I forrige uke måtte 12 amerikanske kardinaler stå skolerett hos paven i Vatikanet mens han ga uttrykk for sin sterke misnøye med pedofili-skandalen som har rystet den amerikanske kirken. Den amerikanske Boston-biskopen Bernhard Law har innrømmet at han visste at en av hans prester forgrep seg på barn. Men istedet for å gi ham sparken ga han den pedofile presten en annen jobb. Tilsvarende pedofiliskandaler er avslørt flere bispedømmer i USA.

ÅPEN: Jose Mantero Garcia måtte slutte som prest etter at han innrømmet at han levde ut sin legning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer