Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spansk turoperatør vil kutte ut Norge

En stor, spansk turoperatør vurderer i disse dager å kutte ut Norge i neste års feriekatalog. Årsaken er alle streikene som har rammet transport og reiseliv i Norge i sommer, opplyser administrerende direktør Svein Erik Ovesen i NORTRA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ovesen frykter at dette bare er starten på et frafall for de internasjonale turoperatørene som har satset på Norge.

- Norge er et lite land som operatørene gjerne vil ha med i katalogene, men økonomisk betyr satsingen i Norge ikke så mye for de fleste. Når det blir streiker og problemer for de reisende gang på gang gjennom hele sommeren, sprer frustrasjonen seg. Da er det enklere bare å sette en strek over Norge, sier Ovesen.

Antall turoperatører som har Norge med i sine kataloger har doblet seg i løpet av de siste seks-åtte årene, og ligger nå på rundt 1.200. Ovesen mener at dette er et resultat av langsiktig arbeid. Fram til i fjor har Norge også vært et stabilt land å forholde seg til for de store operatørene. Men i sommer har det vært streik på streik, og tredjemann, den reisende, er blitt skadelidende.

- Akkurat nå har vi Widerøe-streiken. Selskapet har også permittert mesteparten av sine ansatte, slik at turister og andre reisende ikke får den hjelp til ombooking de bør få. Enhver kan forstå hvilket problem det er når en utlending som for eksempel skal til Sandane står i Bergen med billett til et fly som ikke går, sier Ovesen.

Han har ikke noen oppskrift på hvordan problemet bør løses.

- Men det er noe med systemet som er helt galt når tredjeperson skal rammes så ofte og så hardt som i sommer, ser Ovesen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!