Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spanskekongen fordømte korrupsjon i juletale

Søstera er tiltalt for svindel mot Staten.

TALTE I KVELD: Spanias kong Felipe VI talte i kveld til flere millioner spanjoler. Foto: Angel Diaz / AP / NTB Scanpix
TALTE I KVELD: Spanias kong Felipe VI talte i kveld til flere millioner spanjoler. Foto: Angel Diaz / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spanias konge Felipe VI langet ut mot korrupsjon i sin første juletale, men nevnte ikke saken mot sin søster, som må møte i retten tiltalt for medvirkning til skatteunndragelse.

- Det er viktig å ta korrupsjonen ved røttene, sa Felipe, som overtok som konge etter sin far i juni i år.

Mandag ble det kjent at prinsesse Cristina (49) blir det første medlem av den spanske kongefamilie som tiltales i en straffesak. Bakgrunnen for tiltalen er en etterforskning mot ektemannen Inaki Urdangarin, som tidligere spilte på det spanske landslaget i håndball.

Lik Dagbladet på Facebook

Sammen med en tidligere forretningspartner anklages Urdangarin for å ha underslått over 50 millioner kroner i offentlige midler som var tildelt en veldedig stiftelse. Prinsesse Cristina har forklart at hun stolte på ektemannen og ikke visste noe om forretningene hans.

I sin tale understreket kong Felipe også «styrken i samholdet» i en nasjon som trues av den separatistbevegelsen i Catalonia.

(NTB)

TILTALT: Denne uka ble det klart at spanias prinsesse Cristina, kong Felipes søster, er tiltalt for svindel mot Staten sammen med ektemannen. Foto: Paul Hanna / Reuters / NTB Scanpix
TILTALT: Denne uka ble det klart at spanias prinsesse Cristina, kong Felipes søster, er tiltalt for svindel mot Staten sammen med ektemannen. Foto: Paul Hanna / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media