Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spansketrappa forvandlet til Ikea-ballbinge

Nytt stunt fra italiensk kunstner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Landemerket Spansketrappa i Roma ble i dag forvandlet til noe som til forveksling så ut som Ikea-ballbingene for de små, da en kunstner kastet en halv million plastballer i ulike farger utfor trappa fra kirken Trinità dei Monti, skriver Reuters.

«Italias baller er ødelagt»

Samtidig med ballslippet, som gjorde at Barcacciafontenen neden-

for trappa ble helt fylt med de Ikea-liknende ballene, ble løpesedler med påskriften «Italias baller er ødelagt» delt ut til de mange forbløffede turistene og romerne på stedet.

Stuntet ved trappa var nøye planlagt av den kontroversielle høyreorienterte kunstneren Graziano Cecchini (55), som i fjor lagde furore da han fylte Trevifontenen med rødt fargestoff, slik at vannet ble rødt som blod.

- Dette er en kunstnerisk aksjon som viser hvilke problemer vi har her i Italia, sa Cecchini.

- Fargen på ballene er ikke tilfeldig. Faktisk er flesteparten røde, jeg ville at folk skulle minnes Trevi-episoden, sa kunstneren, som etter hvert ble pågrepet av politiet sammen med tre medhjelpere.

Søppelbiler

Ikke alle var like begeistret for ballstuntet.

- Ja, det er en markering, ja, det ser fint ut, men send én tanke til ryddepersonellet, sa Lucia Russo mens hun sukket og så på søppelbilene som raskt kom til stedet for å tømme åstedet for baller.

Andre tok lettere på det:

- Selv når de protesterer, må italienerne lage noe vakkert. Jeg ser ikke noen mening i dette, men det er et syn for øyet, sa den amerikanske turisten John Hyde.

STORT OPPRYDNINGSARBEID: De 500 000 ballene forvandlet Pietro Berninis Barcacciafontene til noe som mer liknet på ballbingen på Ikea enn på en barokk fontene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media