Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spar 20 000 på en halv time

SKIEN (Dagbladet): Spander en halvtime på å ringe rundt til forhandlere i andre byer før du kjøper bil. Da finner du raskt ut at det for eksempel ikke er mer enn 9000 kroner å hente på en Mercedes C180, mens du kan få en Opel Vectra 1.8 GL 20 000 rimeligere enn listepris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om bilavgiftene har gitt lavere priser på en rekke bilmodeller, betyr det ikke på noen måte at prutningsmonnet er fjernet. Tvert om. Før du starter prutingen bør du prøve å sette deg inn i hvor mye forhandlerne har å gå på på de ulike bilene. Bor du i Drammen og har blinket deg ut en hvit Opel Vectra 1.8 GL i sedanutgave med fabrikkmontert radio, kan du ringe for eksempel Opel-forretningen i Larvik. Rask pruting Hos Larvik Auto-Central fikk Dagbladet lørdag opplyst at deres listepris for akkurat denne bilen var 234 000 kroner. Etter at ordet ren handel var nevnt, sank prisen til 214 000 kroner. For tilsvarende bil ville Automobil-Kompaniet i Drammen ha en tusenlapp mer uten veiavgift. Tar du en eller to telefoner til og prisene ikke varierer mer enn noen få hundrelapper, vet du at pristilbudet du får er omtrent der du kan forvente deg. Er avviket derimot stort, konfronterer du din forhandler med det. Regner du på disse to eksemplene finner du ut at forhandleren har gitt deg rundt 8 prosent. De to siste prosentene opp til 10 prosent er i dette tilfelle knapt 5000 kroner. I stedet for å diskutere ytterligere avslag, kan du for eksempel foreslå at du får vinterhjul med på kjøpet - det må du jo ha likevel. Liten margin Ikke alle bilmerker har like store marginer å gå på. Hos Mercedes er minstemann, C180, et godt eksempel. Hos samtlige fire forhandlere Dagbladet kontaktet via telefon, oppnådde vi 3 prosent rabatt - verken mer eller mindre. Dette er en bil som er plassert hårfint under 300 000 kroner i prislisten. Slik vil det kunne være på flere biler, ta deg likevel bryet med å prøve og prute.