Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spår 20 prosent oppgang

Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank tror Oslo Børs kan stige nesten like mye i 2014 som i år.

BØRS: Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank har veldig tro på Oslo Børs og Statoil. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
BØRS: Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank har veldig tro på Oslo Børs og Statoil. Foto: Iván Kverme / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Oslo Børs har steget over 23 prosent i 2013. Ifølge Finansavisen tror ikke sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i Sparebank 1 SR-Bank Markets at 2014 blir veldig mye dårligere.

Kan stige 20 prosent For 2014 spår Knudsen en oppgang på nye 20 prosent for Oslo Børs, til rundt 650 poeng. Fredag ligger hovedindeksen på 548.

- To tredjedeler av oppgangen skyldes bedre inntjening i bedriftene. Vi ser for oss at selskapenes egenkapital vil vokse med 12-14 prosent neste år, sier sjeføkonomen til Finansavisen.

I tillegg er prisingen på Oslo Børs moderat i forhold til historiske tall, argumenterer han.

Pris/Bok på 1,65 - Oslo Børs prises nå til rundt 1,65 på bokførte verdier. Normalt ligger Oslo Børs mellom pris/bok 1,5 og 2,3. Dermed ligger vi godt under midten av dette båndet, og i en oppgangsperiode som vi nå opplever vil prisingen normalt bevege seg opp i den øvre delen av dette båndet, sier Knudsen til avisen.

Av enkeltaksjer trekker han frem Statoil som lavt priset og en aksje han har veldig tro på.

Flere nyheter - Kjøp aksjer
Krakk på Oslo Børs
Børsfesten fortsetter i romjulen