Spar 86 kroner på å registrere deg i kveld

Fra i natt blir det dyrere å reise til USA.

SKYLINE: Manhattan skyline er en av tingene man bør få med seg i USA. De to lysstrålene representerer tvillingtårnene som raste under terroristangrepet 11. september 2001. Foto: Reuters
SKYLINE: Manhattan skyline er en av tingene man bør få med seg i USA. De to lysstrålene representerer tvillingtårnene som raste under terroristangrepet 11. september 2001. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): For å reise inn til USA må du fylle ut et skjema på nettet og gi svar på en rekke spørsmål. Dette har så langt vært gratis, men fra midnatt vil det koste 14 dollar - 86 kroner.

Dette er en dårlig nyhet for reisende som kommer fra de 36 landene som ikke krever visum for innreise til USA, blant dem er Norge. Inntil i dag har de hatt en billig innreise til USA.

For en familie på fire vil registreringen koste 344 kroner.

Gratis i kveld! Den gode nyheten er imidlertid at hvis du registerer deg gratis i kveld, vil du kunne reise på den godkjenningen i to år framover. Dermed kan du overføre 14 dollar til reisebudsjettet i stedet for å dra VISA-kortet på nett etter å ha fylt ut skjemaet.

Den amerikanske ambassaden i Oslo skriver på sine nettsider at avgiften «ikke på noen måte er ment å hindre reisende i å besøke USA».

Av de 14 dollarene du må ut med, går 10 dollar til å promotere USA som reisemål for nye turister og er en del av Barack Obamas Travel Promotion Act. De siste fire dollarene er en avgift som skal dekke utgiftene til systemet.

- Når internasjonale gjester kommer til USA bruker de penger på mange forskjellige tjenester og varer som skaper amerikanske jobber. Det å lage en global aksjon for for å øke tilstrømningen vil hjelpe økonomien og skape enda flere jobber, sa handelsminister Gary Locke under lanseringen av den nye avgiften.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer