Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spår at regjeringen legger ned lokalsykehus

BI-professor Jan Grundt tror ikke de har noe valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Regjeringen kommer ikke utenom en slanking av Sykehus-Norge. Kunsten blir å gjøre det på en måte som ikke utløser påstander om brudd på Soria Moria-erklæringen.

Dette sier BI-professor i helseøkonomi Jan Grundt, for tiden også rektor ved Høgskolen i Akershus. Han synes den nye helseministeren, Bjarne Håkon Hanssen, har valgt en fornuftig tilnærming til jobben han overtok fredag.

- Han vil reise rundt i landet, lytte og møte profesjonsgruppene og pasientene. Dette skaper tillit. Han velger en riktig strategi. Helse-Norge er for tiden er vepsebol, og det er viktig å få roet det hele ned, sier Grundt til NTB.

BI-professoren tror likevel ikke at Hanssen kan unngå en viss sentralisering av ekspertisen som i dag spredd ganske tynt utover det ganske land. Det betyr i praksis at flere lokale sykehus må legges ned.

(©NTB)

MÅ LEGGE NED SYKEHUS:  Nybakt helseminister, Bjarne Håkon Hanssen, må fram med øksa og fjerne flere sykehus, mener BI-professor Jan Grundt. Foto: SCANPIX
MÅ LEGGE NED SYKEHUS: Nybakt helseminister, Bjarne Håkon Hanssen, må fram med øksa og fjerne flere sykehus, mener BI-professor Jan Grundt. Foto: SCANPIX Vis mer
image: Spår at regjeringen legger ned lokalsykehus

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!