Spår boligprisfest etter renteheving

- Vi ser to-tre prosents årlig vekst i boligprisene de neste tre åra. Rentehevingen i dag blir den siste. Jeg tror ikke Norges Bank klarer å gjennomføre de neste, sier Kari Due-Andresen i Handelsbanken.

BOLIGPRISENE FORTSETTER OPPOVER: En renteheving fra Norges Bank gir neppe utslag på boligprisene, sørlig ikke i dyre områder som Oslo og Bærum.
BOLIGPRISENE FORTSETTER OPPOVER: En renteheving fra Norges Bank gir neppe utslag på boligprisene, sørlig ikke i dyre områder som Oslo og Bærum.Vis mer

(Finansavisen): Det ser lovende ut for alle boligeiere de neste åra. Det blir ingen prisfall eller krakk i boligmarkedet, til tross at Norges Bank hevet styringsrenten for tredje gang siden i fjor, på dagens rentemøte, skriver Finansavisen.

Skal vi tro flere eksperter blir det derimot sol og skyfri himmel med stigende boligpriser de neste åra, og dagens renteheving blir den siste på flere år.

Boligprisfest for noen

- Boligprisene vil fortsette å utvikle seg moderat oppover, selv om det kom en renteheving i dag, og eventuelt en seinere, sier Christian V. Dreyer, adm. direktør i Eiendom Norge, til avisa.

Kari Due-Andresen, sjeføkonom i Handelsbanken Capital Markets mener det blir en ganske grei boligprisvekst de neste tre åra.

- Vi ser for oss to-tre prosents vekst i boligprisene de neste åra, sier Due-Andresen til avisa.

Sitter du med en enebolig i særlig Oslo, Bærum, Asker eller nærliggende områder til hovedstaden, har du grunn til å smile og håpe ekspertene har rett i at du vil oppleve høyere prisstigning enn resten av markedet.

Selv boligprispessimisten de seineste åra, sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen, ser en gruppe som vinner prisfesten framover.

- Det blir stor forskjell i prisutviklingen mellom boligtyper. Eneboliger og rekkehus vil stige mest i verdi framover. Og, da særlig i områder folk vil bo som Oslo, Bærum og Asker. Det er knapphet på regulering for bygging av særlig nye eneboliger, sier Andreassen til avisa.

Ingen effekt på prisene

Due-Andresen mener ifølge avisa at Norges Bank ikke har behov for å stramme inn pengepolitikken nå.

- Det er forskjell på hva jeg tror Norges Bank gjør, og hva jeg mener de bør gjøre.

Hun tror imidlertid dagens renteheving ikke vil får utslag i boligmarkedet framover.

- Den er godt varslet og husholdningene får trolig en lønnsvekst som kompenserer for rentehevingene, sier Due-Andresen til avisa.

Andre økonominyheter:

Spår to rentehevinger innen jul
Fnyser av renteoppgangen - boligprisene skal opp
Meklerhus: Denne aksjen bør kunne stige 44 prosent