Spår corona-skjebneuker

Assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen tror de neste tre, fire ukene vil vise om Norge kan miste kontrollen.

- KAN MISTE KONTROLLEN: - Når vi har bedt om en pause i gjenåpningen, er det fordi vi er bekymret for at det skal går for fort og at vi kan miste kontrollen, sier assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
- KAN MISTE KONTROLLEN: - Når vi har bedt om en pause i gjenåpningen, er det fordi vi er bekymret for at det skal går for fort og at vi kan miste kontrollen, sier assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helsedirektoratet følger utviklingen nøye, etter ei helg med fester med hundrevis av deltakere som viste liten respekt for smittevernsregler. Lørdag ble flere titalls registrert smittet i Indre Østfold kommune.

Nå advarer assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen om at situasjonen kan komme ut av kontroll - selv om Helsedirektoratet var forberedt på utbrudd etter gjenåpningen.

- Det som gjør oss bekymret er at det virker som en del mennesker, og særlig yngre, følger så dårlig opp smittevernreglene at vi er redde for å miste oversikten, sier Geir Stene-Larsen til Dagbladet.

- Parallelle situasjoner

Han sier at dette har skjedd «relativt flekkvis» rundt om i landet, men at det vekker bekymring.

- Vi er bekymret for at vi kanskje ikke har full oversikt, og er redde for at det kan være smitte som skjer i det skjulte, og som vi ikke blir klar over, sier han.

Han nevner smitten på Hurtigruta og i Indre Østfold denne helga som det mest bekymringsfulle akkurat nå, men frykter at problemet har et større omfang.

- Det kan være parallelle situasjoner andre steder i landet, sier Stene-Larsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer