Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spår crazy vekst i boligprisene

3.800 boliger overleveres i 2019. I 2020 faller dette til 1.500.

SPÅR BEDRE TIDER: Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann så et vendepunkt i boligmarkedet i januar. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
SPÅR BEDRE TIDER: Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann så et vendepunkt i boligmarkedet i januar. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen. Vis mer

(Finansavisen): Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann mener han så boligvendepunktet i januar. I forrige måned var det første gang siden 2005 – som er så lenge statistikken strekker seg – at det ble solgt flere boliger i Oslo enn det kom nye på markedet.

- Det har aldri skjedd før at det er solgt flere boliger enn det er lagt ut i form at nytt tilbud – i hvert fall ikke tilbake til 2005. Jeg synes det er et poeng som er greit å få med seg, sier boligbyggersjefen til Finansavisen.

Crazy prisvekst i 2020

Han reagerer på alle som spår at markedet skal flomme over av boliger.

- Så det betyr at om etter et par måneders stabilisering er markedet i gang igjen?

- Det blir en normalisering, men vi skal ikke tilbake til 2016-nivåer. Vi får en normalisering. Jeg har spådd en prisvekst på fem prosent i Oslo i år og tror fremdeles på det, som jeg mener er en rolig, kontrollert prisvekst. Neste år tror jeg det kan bli litt sterkere, før det kan bli crazy i 2020 igjen, sier Schumann til Finansavisen.

Adm. direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge, som legger frem den månedlige prisstatistikken som Schumann baserer sine utspill på, er enig i mye av det Selvaag-sjefen sier.

Godt tegn for Oslos del

- Jeg er enig i at det er et veldig godt tegn for Oslos del. Men om dette betyr vekst er for tidlig å mene noe om. Det er snakk om én god måned etter mange dårlige, så jeg ville sett over litt lenger tid før jeg følte meg trygg, sier Dreyer til Finansavisen.

I fjor ble det overlevert 2.800 boliger i hovedstaden, og dette er ventet å øke til 3.800 i 2019. Men i 2020 faller dette til 1.500.

- Da vil det bli mangel på boliger igjen, og da vil vi se ny prisvekst, avslutter Schumann.

Andre økonominyheter:
Hermanrud advarer investorer - følg med på denne grafen​
Frykter turbulens på børsen - anbefaler ti aksjer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling