Spår dobling i «Det engelske kvarter»

- De som ønsker en bolig som det i utgangspunktet ikke finnes maken til, aksepterer å måtte betale en pris for det, sier Ek.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hegnar.no: For i underkant av seks år siden ble halvparten av dobbeltboligen i «Det engelske kvarter» solgt for 13 millioner kroner. Nå er boligen til salgs for 24,5 millioner kroner.

Advokat Torbjørn Ek, som er ansvarlig for salget, øyner dermed tilnærmet en dobling i pris på kun seks år.

- Halvdan Svartes gate 30c er en meget spesiell eiendom som det i utgangspunktet er vanskelig prise. Denne eiendommen er betydelig påkostet etter at de kjøpte, med innredning av loft, nytt bad, installasjon av jordvarmeanlegg i tillegg til generell oppussing, kommenterer Ek til Hegnar.no.

Han viser til beliggenhet med utgang fra egen hage, direkte mot friområde og med Frognerparken kun tre minutter unna.

- Det gir ikke akkurat minuspoeng på verdien, fortsetter Ek.

«Ikke helt mainstream»

Konseptet i det «Engelske kvarter» er ifølge Ek veldig «engelsk», noe som appellerer til liebhabere som ikke er helt «mainstream».

Prisen er ifølge megleren satt nettopp på denne bakgrunn, men også utfra andre omsetninger som det til en viss grad er mulig å sammenlikne med.

- Det vi har sett i markedet for denne type sjeldne by-boliger det siste året, er at betalingsviljen i markedet har vært høy. De som ønsker en bolig som det i utgangspunktet ikke finnes maken til, aksepterer å måtte betale en pris for det. Prisutviklingen på slike boliger har derfor langt oversteget den generelle prisstigning og den utviklingen vil, slik jeg ser det, sannsynligvis fortsette, sier Ek.

Omsetninger i dette boligsegmentet ender ifølge megleren ofte i en «en til en» forhandling med utgangspunkt i prisantydning

- Noe som betyr at det må gis og tas. Det er situasjonen her også, kommenterer Ek.

Boligen er oppført med primærrom på 215 kvadratmeter, noe som tilsvarer en kvadratmeterpris på 113.953 kroner.

Jevnlig vedlikeholdt

I annonsen kommer det frem at huset er jevnlig vedlikeholdt.

«Nåværende eier overtok boligen i 2013 og har siden den gang gjort oppgraderinger», heter det.

Arbeidene som er utført er blant annet sparkling og maling av vegger og himlinger i stuer. Nytt gulv på kjøkkenet, med malte vegger og himling. I tillegg er anretning i underetasjen pusset opp.

Det er også satt inn en såkalt «svenskeovn».

Townhouset er tegnet av arkitekt P.W. Engelsborg, og boligen ble oppført i 1914.

«Klassisk murvilla med valmet tak, karnappvinduer, stor takhøyde flere terrasser og balkonger i tillegg til en frodig og solrik hage», heter det i annonsen.

Flere økonomisaker:

Solgte årets dyreste yacht

Grunn til å tro på julerally på børsen

Årets bil - om man kan kalle den det

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer