Spår dobling i Marine Harvest

Analytiker Esten Løkkebakken har fiskesektoren som sin absolutte favoritt og har stor tro på John Fredriksens Marine Harvest.

LAKS: Esten Løkkebakken i Arctic Securities garanterer at Marine Harvest vil gå bedre enn børsen frem til påske. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
LAKS: Esten Løkkebakken i Arctic Securities garanterer at Marine Harvest vil gå bedre enn børsen frem til påske. Foto: Iván Kverme / FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Jeg tror på dobling og utsteder "meglergaranti" på at denne aksjen gjør det bedre enn børsen frem til påske, sier Esten Løkkebakken i Arctic Securities til Finansavisen i dag.

Aksjen han refererer til er verdens største oppdretter av laks, og John Fredriksen-styrte, Marine Harvest.

Innen påsketider neste år spår han aksjen i 10,5 kroner.

Marine Harvest er i dag opp 1,5 prosent til 6,46 kroner på Oslo Børs. Det gir selskapet en børsverdi på 24,2 milliarder kroner.

Perfekt timing? - Timingen er perfekt nå med tanke på høyt slaktvolum, og priser derfor skal noe ned. På sikt er bildet derimot ekstremt robust med lav tilbudsvekst og sterk etterspørsel. Selskapet er riktig plassert og har relativ lav eksponering mot Chile, sier Løkkebakken til avisen.

I tillegg peker han på at Marine Harvest bygger opp egen fôrvirksomhet som vil bedre kostnadsstrukturen fremover.

Verdt 48 milliarder kroner? Skal aksjen doble seg snakker vi om en aksjekurs på 13 kroner og en børsverdi på 48 milliarder kroner!

John Fredriksen har åpenbart også tro på Marine Harvest. Gjennom Geveran Trading eier han 31,31 prosent av selskapet. Fredriksen sitter da på aksjer i Marine Harvest for 7,6 milliarder kroner.

Før han begynte å kjøpe seg opp igjen 1. mai eide han "bare" 23,2 prosent.

Flere nyheter Aksjen har nesten doblet seg på 30 dager
Derfor handles aksjen mye høyere enn budet
Spår fortsatt ekstrem krone - nytt kjør i morgen?