Spår dødssommer på norske veier

Frykter at 50 personer vil omkomme i sommer.

ULYKKER: Statens vegvesen tror 50 personer vil omkomme i trafikken i sommer. I denne ulykken døde en 70 år gammel kvinne i Frogn 9. juni i år. Foto: NTB Scanpix
ULYKKER: Statens vegvesen tror 50 personer vil omkomme i trafikken i sommer. I denne ulykken døde en 70 år gammel kvinne i Frogn 9. juni i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Statens vegvesen kommer med triste spådommer om vegtrafikken i sommer.

Vegvesenet frykter at så mange som 50 personer vil omkomme i trafikken i løpet av sommermånedene. I løpet av første halvår i år har 63 mistet livet på veiene. Det er 16 flere enn på samme tid i fjor.

Bare den siste uka har tre personer omkommet i trafikken.

Mandag omkom en kvinne i en møtekollisjon med et vogntog ved Gjelleråsen i Akershus, fredag ettermiddag mistet en motorsyklist livet etter en utforkjøring på fylkesvei 51 ved Båtskardet i Øystre Slidre og lørdag morgen omkom en mann etter en utforkjøring på fylkesvei 504 Buevegen i Rogaland. I tillegg til disse har det vært flere ulykker med personskader.

- Om sommeren er det statistisk flere ulykker på veiene. Det skyldes blant annet at folk kjører fortere på grunn av at det er bra vær og lyst store deler av døgnet, samt at flere kjører i ruspåvirket tilstand, sier Roar Larsen, fungerende leder i Utrykningspolitiet (UP) til Dagbladet.

16 dødsulykker i juni

Bare i juni omkom 16 personer, noe som er ni flere enn samme måned i fjor. Og bare i løpet av de fire første dagene av juli mistet seks personer livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer