Spår EU-nederlag for Blair

Meningsmålinger i flere britiske søndagsaviser spår at statsminister Tony Blair kommer til å lide et sviende nederlag når britene skal stemme over EU-grunnloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): EUs ledere ble i helgen enige om en konstitusjon for unionen, men grunnloven vil ikke tre i kraft før den er godkjent av alle de 25 medlemslandene.

I en måling foretatt av instituttet YouGov for avisen The Sunday Times sier 49 prosent av de spurte at de vil stemme mot grunnloven, mens bare 23 prosent vil stemme for konstitusjonen.

Den samme avisen gjengir også en måling foretatt av instituttet ICM for den britiske kampanjen Stem nei. I denne målingen sier 57 prosent nei og bare 28 prosent ja til grunnloven.

Ekstra bekymringsfullt er det også for Blair at svært mange Labour-velgere, som tradisjonelt er mer positive til EU enn velgere som støtter de konservative, sier nei til grunnloven.

YouGov-målingen viser også at mange briter er svært dårlig informert om innholdet i grunnloven. Stikk i strid med det som står i konstitusjonen tror mange briter at en EU-representant vil overta Storbritannias faste plass i FNs sikkerhetsråd, og at britene vil trenge europeisk godkjennelse før landet går til krig.

- Ikke overaskende

- Det er ikke overaskende at en ser slike tall i Storbritannia, sier Ingvild Næss Stub, informasjonssjef i Europabevegelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer