ØYNER HØYERE BOLIGPRISER: Meglertopper tror på ytterligere oppgang i boligprisstatistikken for april. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.
ØYNER HØYERE BOLIGPRISER: Meglertopper tror på ytterligere oppgang i boligprisstatistikken for april. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.Vis mer

Spår fortsatt boligfest

- Men ta ikke helt av, sier OBOS-sjefen.

(Finansavisen/Hegnar.no): Fredag slipper Eiendom Norge sin boligprisstatistikk for april.

Meglertopper venter at prisoppgangen fortsetter på fjerde måneden på rad, skriver Finansavisen.

- Selgers marked igjen

- I 2016 var det selgers marked i Oslo. Så ble det kjøpers marked i 2017, men nå er vi i ferd med å bikke tilbake til selgers marked, sier administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen.

Han øyner 0,5 prosent oppgang på landsbasis i april.

- Balansen er god med mange objekter til salgs rundt om i de fleste områder, sier Laugen.

I Oslo tror han ifølge avisen på 1,5 prosent prisoppgang i april, men frykter mer.

- Markedet er blitt støvsugd for overskuddsboliger og den høye tilbudssiden har falt markant siden nyttår. Det legger grunnlaget for videre prisvekst, sier Laugen.

Øst/vest-skille i Oslo

Fra nyttår til utgangen av mars steg boligprisene 5,8 prosent i Oslo, mens oppgangen på landsbasis var 3,6 prosent i samme periode.

DNB Eiendom-sjef Terje Buraas øyner ifølge Finansavisen rundt én prosent april-oppgang i Oslo og 0,5-1,0 prosent på landsbasis.

Han kan fortelle om store forskjeller innad i hovedstaden.

- Tallene våre viser faktisk prisnedgang i Oslo øst, mens en ganske kraftig økning i prisene innen ring 2, og da særlig på Oslo vest, sier Buraas.

- Salgene går raskere

Privatmegleren-sjef Grethe W. Meier øyner også én prosent i Oslo og noe mer beskjeden oppgang i resten av landet i april.

- Jo lenger vi har kommet ut i april, desto mer har markedet i Oslo løsnet. Det er flere på visning og salgene går raskere, sier hun til avisen.

- Oslo er det sterkeste markedet i landet nå, og vi ser det spesielt på småleiligheter, det er det som drar prisutviklingen, legger Meier til.

Kraftig OBOS-vekst

Dagens tall fra OBOS peker iallfall mot kraftig Oslo-oppgang i april.

Gjennomsnittsboligen i Oslo-området kostet 59.734 kroner per kvadratmeter i måneden, 1,8 prosent mer enn i mars.

Hittil i år har Oslo-prisene steget 6,6 prosent.

For å unngå problemet med påsken, viser OBOS-tall for perioden februar-april 2,1 prosent prisvekst i år, mot i snitt 2,2 prosent for februar-april i årene 2004-18.

- Tallene viser at den negative pristrenden definitivt er brutt, men vi oppfordrer boligkjøpere og boligselgere til å ikke ta helt av i forhold til budrunder og boligprisforventninger, sier OBOS-sjef Daniel K. Siraj i en kommentar.

Beregninger gjort av OBOS viser at omsetningene i deres statistikk utgjør nesten 27 prosent av Eiendom Norges statistikk (gjennomsnitt siste tre år).

Andre økonominyheter:
Startet med flesk og godteri - bygger nå boliger for 13 milliarder
Spår at renten kan mangedoble seg