Spår hyggelig 17. mai i Oslo

Helsebyråd Robert Steen i Oslo tror at årets 17. mai-feiring kan likne fjorårets 17. mai-feiring. Regjeringen varsler 17. mai-råd i løpet av siste halvdel av april.

UENIGE: Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen inviterer helse- og omsorgsminister Bent Høie til debatt. Video: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På spørsmål om når han ser for set at skjenkeforbudet i Oslo kan oppheves, svarer helsebyråd Robert Steen til Dagbladet at han vanligvis får spørsmål om når man kan ta seg en utepils.

Steen tror imidlertid at det fortsatt kan ta noe tid før skjenkeforbudet oppheves, men spår en hyggelig 17. mai-feiring.

- Jeg tror nok at vi kan oppleve en 17. mai som kanskje kommer til å likne veldig mye på 17. mai i fjor. Også håper vi at smittetallene går ned, at innleggelsestallene på sykehusene går ned, og at vaksinasjonsgraden i Oslo går opp, det er slik vi finner en løsning på når vi kan åpne for skjenking i Oslo igjen, sier Steen til Dagbladet.

17. mai-feiring

På nåværende tidspunkt er det forbudt å ha mer enn to gjester i private hjem i Oslo, men byrådet skal gjøre en ny vurdering av om dette tiltaket kan lettes i løpet av neste uke.

På 17. mai i fjor kunne man derimot samle 20 personer i private sammenkomster, samt 50 personer på offentlige arrangementer. Myndighetene tillot også korps, kor, flaggheising og kransenedleggelse med opptil 50 personer til stede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer