Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spår knallvær i morgen - opp mot 25 grader

- Det blir et lite blaff av sommer, sier meteorologen.

BLAFF AV SOMMER: I morgen kan steder i Sør-Norge og Trøndelag få opp mot 25 grader. Sommerværet vil kun vare i et par dager. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BLAFF AV SOMMER: I morgen kan steder i Sør-Norge og Trøndelag få opp mot 25 grader. Sommerværet vil kun vare i et par dager. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en helg med sol mange steder i landet, kommer meteorologene med gode nyheter: I morgen kan Sør-Norge gå av med seieren for årets første høysommerdag.

25 grader
Ida Fossli, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, forteller til Dagbladet at det kan være en sjanse for hele 25 grader flere steder i morgen.

- I Sør-Norge har det vært ganske varmt i helga, så det er den samme tendensen uka starter med. Det er ikke fullt så varmt på Vestlandet i dag, men varmen brer seg over Sør-Norge i morgen, sier Fossli.

Hun forteller at det er mange steder som kan få temperaturer opp mot 20 grader, men at det kan være en sjanse for 25 grader. Når temperaturen når 25 grader kaller meteorologene det for en høysommerdag.

- Det blir et lite blaff av sommer, sier Fossli og påpeker at de høye temperaturene ikke vil gjelde oppe i fjellene.

Nedbør fra midten av uka
Det som styrer været er et høytrykk som ligger sør i Skandinavia nå, som skaper fint vær i Sør-Norge de neste dagene.

Det vil dessverre ikke bli langvarig.

- Det blir litt endring på onsdag og torsdag. Nedbør vil kommer ifra sør og spre seg. Det er litt usikkerhet rundt nøyaktig når, sier Fossli.

Været i nord bedrer seg
Oppe i nord er det ikke like flott vær i dag, og Nord-Norge er heller ikke med i kappløpet om den første høysommerdagen. Likevel vil været bedre seg i nord utover uka.

- I Nord-Norge er det et lavtrykk med regn og vind, spesielt langs kysten. Det vil gi seg utover morgendagen. Utover uka vil det se bedre ut i området, spesielt på onsdag eller torsdag, sier Fossli.

Det er spesielt Nordland som kan få temperaturer opp mot 20 grader onsdag eller torsdag. Så det blir generelt varmere i landsdelen.

Dårlig nytt for allergikere
I tillegg til gode nyheter om sommervær, kommer Meteorologisk institutt også med dårlig nytt for allergikerne. I dag og i morgen ventes det ekstrem spredning av bjørkepollen i Oslo og på Østlandet, i tillegg til kraftig spredning på Sørlandet.

Også Rogaland og Hordaland kan forvente kraftig spredning tirsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media