Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump

Spår knallvekst med Donald Trump

Harvard-professor Kenneth Rogoff venter økt økonomisk vekst i tiden fremover.

&nbsp;Harvard-professor Kenneth Rogoff spår økt vekst under Donald Trump.&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Iván Kverme</span>
 Harvard-professor Kenneth Rogoff spår økt vekst under Donald Trump. Foto: Iván Kverme Vis mer

(Finansavisen): Næringslivet er i ekstase over Donald Trumps næringsvennlige politikk, og det vil løfte veksten, spår Harvard-professor Kenneth Rogoff.

Sterk vekst

- Jeg tror det er rom for at økonomien vokser ganske sterkt de neste par årene, sier Kenneth Rogoff, som er foredragsholder på Skagen Fondenes nyttårskonferanse i Oslo i dag.

Ifølge Finansavisen tror Rogoff at veksten i 2018 kan nå tre prosent året sett under ett.

- Jeg venter at økonomien blir overraskende sterk. Jeg sier det, for så mange økonomer hater Trump så sterkt – og jeg liker ham ikke – at de ikke kan forestille seg noe annet enn katastrofe. «Økonomien vil falle gjennom gulvet, og det vil være slutt på verden.» Det kan skje, men ikke i år, sier Rogoff, ifølge Finansavisen.

TRUMP: - Det er skammelig at informasjonen ble sluppet. Jeg så og leste informasjonen, det er alt falske nyheter, sa Donald Trump da han holdt pressekonferanse onsdag kveld norsk tid etter at nyheten om at Russland skal ha kompromitterende personlig informasjon om USAs kommende president Donald Trump ble lekket. Video: CNN Vis mer

Tilbud og etterspørsel

- Vi skal være forsiktige så vi ikke gir en ren keynesiansk vinkling på Trumps program. Det er en tilbudsside og en etterspørselsside, ikke bare etterspørsel. Jeg tror området der Trumps politikk sannsynligvis vil få størst effekt, er gjennom nedskaleringen av reguleringer som Obama innførte, forteller Harvard-professoren.

- Jeg tror hele ideen om sekulær stagnasjon vil være glemt om ti år. Hele ideen om at teknologien er død og det ikke vil finne sted mer innovasjon er rent sludder. Jeg er mye mer redd for at teknologiske endringer vil skje så raskt at vi ikke klarer å tilpasse oss som mennesker, enn at de vil skje tregere, sier Rogoff, ifølge Finansavisen.

Ingen Trump-supporter

Rogoff understreker at han ikke selv er noen Trump-supporter, og at det han sier om økonomien ikke skal tas som en støtte til presidenten.

- Mine bekymringer om ham handler mye mer om at han går lenger enn hva presidentskapet gir makt til og hans lunefulle adferd. Det er dype bekymringer, sier Rogoff.

Andre økonominyheter:
Donald Trump fikk nei - milliardær fra Larvik fikk ja
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media