ØKONOMI: Forvalter Chris Rynning i Origo Partners har mer tro på Kina enn USA. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
ØKONOMI: Forvalter Chris Rynning i Origo Partners har mer tro på Kina enn USA. Foto: Iván Kverme / FinansavisenVis mer

Spår kollaps i dollar og ny finanskrise

Forvalter Chris Rynning tror at dollarkrakk vil gi global finanskrise og anbefaler å kjøpe gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Jeg tror USA kommer til å gå inn i en dyp finansiell krise de neste årene grunnet mistillit til dollaren, fortsatt trykking av penger og en uhåndterbar stor gjeldsbyrde, sier den Kina-bosatte forvalteren Chris Rynning i Origo Partners til Finansavisen i dag.

Han forteller at en mulig kredittboble i Kina diskuteres mye i markedene, men at denne frykten er overdrevet og at markedet etterhvert vil rette fokuset på det virkelige store problemet i verdensøkonomien - nemlig USAs gjeld og landets pengepolitikk.

Anbefaler renminbi og gull - Jeg tror det deles litt i det stille av mange sentralbank-analytikere og hedge fond-forvaltere i USA, London og Beijing. Det er også delvis på grunn av dette at Bitcoin og andre "tulle"-aktiva blir mer populære; investorer leter etter alternativer, sier han til avisen.

Forvalteren beskytter nå sine egne investeringer ved å flytte aktiva ut av dollar. Han mener euro er et bedre alternativ, men helst burde man være eksponert mot renminbi og gull, mener han.

«Run on the dollar» Forvalteren mener at en slags «mini-run» på dollaren allerede er i gang, og at dette vil fortsterke seg i tiden fremover.

Når krisen er et faktum, tror han at den amerikanske sentralbanken vil få et mandat til å bruke seddelpressen for å tvinge statsrentene ned.

- Dersom det trekkes penger ut av dollar, vil det kunne skape en sterk reell inflasjon i USA. En inflasjon som kan kun møtes ved å trykke mer penger, noe som vil kunne dramatisk forverre situasjonen. Dette vil kunne skape et «run on the dollar», sier Rynning til Finansavisen.

Flere nyheter - Spar store summer på å vrake disse fondene
"Tjente" 640 millioner i aksjefond
Svakere BNP-vekst enn ventet