Spår lave kraftpriser i 15 år

Den nordiske kraftbransjen har havnet i en kinkig situasjon.

Ole Løfsnæs til venstre: Har liten tro på økte kraftpriser i årene fremover. Foto: Jone Frafjord, Finansavisen.
Ole Løfsnæs til venstre: Har liten tro på økte kraftpriser i årene fremover. Foto: Jone Frafjord, Finansavisen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen):- Det er lite som tyder på at kraftprisen skal komme opp, sier Ole Løfsnæs i Pöyry Management Consulting i et intervju med Finansavisen. Han ser for seg lave norske kraftpriser til 2030.

Kinkig situasjon Den nordiske kraftbransjen har nemlig havnet i en kinkig situasjon. Gjennom å bygge ut mye ny kraft samtidig som etterspørselen har flatet ut, peker alt i retning av et stort kraftoverskudd, og dertil lave priser, i lang tid fremover.

Overføringskabler til Tyskland og Storbritannia kan bidra til litt høyere priser, men ellers er de nordiske kraftaktørene prisgitt det som skjer i EU, slår Finansavisen fast.

Ifølge energikonsulent Løfsnæs er det liten grunn til å tro på høyere priser.

- Det er lenge til 2030, men slik det ser ut i dag, er det lite som tyder på at det kommer til å bli så veldig mye bedre for den norske kraftbransjen på sikt, sier Løfsnæs til Finansavisen.

Økt kraftoverskudd Løfsnæs tror det nordiske kraftoverskuddet vil øke frem mot 2020 og legge ytterligere press på kraftprisene. Økt utvinning av skiferolje og gass i Nord-Amerika, vil gjøre det samme, avslutter Løfsnæs.

Flere nyheter DNB Markets: - Oppsvinget holder frem
- Liten grunn til å heve renten