Spår mild vinter til mars

Klimaforsker Erik Kolstad spår en mild og våt vinter fram til slutten av mars. I åra framover vil vintrene sannsynligvis bli enda mildere, sier han.

MILDVÆR: Det milde vinterværet vil strekke seg fram til slutten av mars, ifølge klimaforsker Erik Kolstad. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
MILDVÆR: Det milde vinterværet vil strekke seg fram til slutten av mars, ifølge klimaforsker Erik Kolstad. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Værvarselet framover tyder på en mild og våt vinter fram til slutten av mars, ifølge klimaforsker Erik Kolstad.

- Både langtidsvarselet, vanlig værvarsel og sesongvarselet peker i den retningen. Slik det ser ut akkurat i dag, ligger det an til å bli en mild vinter fram til slutten av mars, sier Kolstad til NRK.

Han er klimaforsker ved Norce og Bjerknessenteret for klimaforskning ved UiB.

GLATT: Søndag ettermiddag er det svært utfordrende kjøreforhold på fjellovergangene på Vestlandet. Video: Tine Olén Bauge. Vis mer

Mild vinter

På senteret sammenligner de data fra sju forskjellige værvarslingsmodeller for å kunne tyde været langt fram i tid. Akkurat nå tyder alle modellene på en mild vinter.

- Men vi ser at modellene blir mer og mer usikre jo lenger fram i tid vi ser. Så selv om det i dag ser ut til å bli en mild vinter, så kan det fort snu, sier Kolstad til NRK.

Utvikling

Han peker på global oppvarming som en årsak for at vintrene blir mildere i Norge.

- Det er ganske sannsynlig, jeg vil si nesten sikkert, at vi går i retning av mildere vintre. Vi har hatt milde vintre her de siste ti årene, men enda mildere skal det bli, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer