GULL: På topp var verdens største gullmynt verdt over 20 millioner kroner. Nå er den "bare" verdt drøyt 13 millioner kroner. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
GULL: På topp var verdens største gullmynt verdt over 20 millioner kroner. Nå er den "bare" verdt drøyt 13 millioner kroner. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Spår minirally i gullprisen

Gullprisen har stupt, men nå tror en analytiker at det kan komme et lite rally.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Den amerikanske kongressen har fortsatt ikke kommet frem til noen endelig løsning på budsjett- og gjeldsforhandlingene, som har tidsfrist i morgen torsdag.

Analytikere mener at dersom man ikke overholder tidsfristen kan dette gi en kortvarig oppgang i gullprisen.

Ikke kjemperally, men ... - Jeg tror ikke vi får et kjemperally i gullprisene, kanskje 20-30 dollar. Markedet er av den oppfatning at statskassen ikke vil gå tom for penger før 1. november, og 17.oktober regnes som en myk deadline, sier råvareanalytiker i ANZ, Victor Thianpiriya, til CNBC.

Han viser til at selv om statskassen vil miste evnen til å ta opp nye lån etter 17. oktober, vil kongressen fortsatt ha penger til å betale regningene til 1. november.

- Når vi kommer dit (1. november red. anm.), og det fortsatt ser ut til at man ikke klarer å komme til enighet om gjeldstaket, blir jeg ikke overrasket om gull blir en "trygg havn", fortsetter analytikeren.

Han legger til at han tror det er svært lten sjanse for at det vil skjer.

Har falt 33 prosent Gullprisene ligger på om lag 1.280 dollar per unse, som er det laveste nivået på tre måneder. Fra topppen har gullprisen dermed falt 33 prosent.

I følge en teknisk analyse i Økonominyhetene på HegnarTV onsdag ble det imidlertid advart om at gullprisen kan falle under 1.200 dollar og kanskje videre til 1.000 dollar.

Flere nyheter Rører ikke boligprognoser etter sterk vekst
Yara tynger børsen, men børsrakett viser styrke
Bedrifter tapte 2.850 milliarder kroner