Spår Nav-mareritt:
- Flere tusen nye klagesaker

Advokater slakter Nav-direktør Sigrun Vågengs avvisning av at skandalen kan gjelde flere trygdeytelser.

- GOD PRAKTISERING: – Dette viser at NAV nå har en god praktisering av EØS-regelverket på stønadsområdene som er omfattet av dette regelverket, sier NAV-direktør Sigrun Vågeng etter en intern gjennomgang som nå er ferdig. Nå reagerer flere trygderettsspesialister på NAVs konklusjoner. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix
- GOD PRAKTISERING: – Dette viser at NAV nå har en god praktisering av EØS-regelverket på stønadsområdene som er omfattet av dette regelverket, sier NAV-direktør Sigrun Vågeng etter en intern gjennomgang som nå er ferdig. Nå reagerer flere trygderettsspesialister på NAVs konklusjoner. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag avviste Nav at skandalen om feilaktig nektelse av trygd på grunn av utenlandsopphold, gjelder flere ytelser enn dem som hittil er kjent.

Navs konklusjoner vekker skarpe reaksjoner fra trygderettseksperter.

- De finner ikke noen feil, sier advokat og trygderettekspert Olav Lægreid vantro da Dagbladet ringer. Så begynner han å le. Hjertelig.

- Her er det en etat som har blitt tatt med buksene nede, og så plutselig så finner de ingen feil, sier han etter ei stund.

Får brev-slakt

Da NAV-skandalen ble kjent 28. oktober, beklaget NAV-direktør Sigrun Vågeng at flere tusen urettmessig hadde blitt nektet støtte grunnet utenlandsopphold i et EU-land.

Det gjaldt sykepenger, pleiepenger og arbeidsavklaringspenger.

Senere startet Nav å undersøke om skandalen, som skyldtes feiltolkning av en EU-forordning, kunne gjelde flere ytelser. Svaret på det ble nei, ifølge et brev fra Sigrun Vågeng til Arbeids- og sosialdepartementet onsdag.

Etter å ha lest gjennom brevet, spør Olav Lægreid seg om hva det egentlig er Nav har undersøkt.

- Det er ikke gjort rede for hvilke problemstillinger og hvilke ytelser som er vurdert. Jeg får ikke tak på premissene for konklusjonene, sier Lægreid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer