Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spår ny gullæra

Robert Koren tror dagens Royal League-finale kan markere starten på en ny Lillestrøm-æra i norsk fotball. Selv får han trolig bare med seg noen måneder av den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  En seier i Royal League-finalen kan gi mange av lagets unge spillere den selvtilliten som skal til for å bli et vinnerlag i årene som kommer. Lillestrøm kan absolutt bli en storklubb igjen. Denne kampen er viktig for alle, og gir meget nyttig erfaring for hele apparatet.

25-åringens kontrakt med Lillestrøm går ut mot slutten av året, og sloveneren har lenge sagt at han er mest lysten på å prøve seg i en større liga.

Det kan innebære en overgang allerede til sommeren, og at vårsesongen blir hans siste på Åråsen. Flere europeiske klubber følger ham tett, og etter det Dagbladet har grunn til å tro vil mange av disse være til stede under Royal League-finalen i kveld.

-  Det bryr jeg meg ikke om, sier Robert Koren.

Bare andreplasser

Det som betyr noe nå, er å sørge for kanarigul seiersfest etter kampen i København.

Midtbanespilleren har ikke vunnet noe som helst før.

-  Jeg har andreplasser i både ligaen og cupen hjemme i Slovenia, og vi tapte cupfinalen i fjor. Så det er på tide med en tittel, sier Koren.

Spår ny gullæra

-  Gir selvtillit

Ingen av LSKs spillere har titler fra Norge. Sist gang man ryddet plass i pokalskapet på Åråsen var etter seriemesterskapet i 1989.

Nå spår en samlet norsk fotballekspertise at gullkampen står mellom LSK og Rosenborg.

To viktige kamper

Søndag tar LSK imot gullrival Rosenborg til seriepremiere på Åråsen.

-  Hvilken kamp er viktigst?

-  Vanskelig å si. Finaler vil alle fotballspillere delta i, og det er ikke noe du kan regne med å oppleve hver sesong. Samtidig er det avgjørende å få en god åpningskamp, for det er etter den du vet hvor du står, sier sloveneren.

Han er ikke særlig snakkesalig omkring sin egen framtid.

-  Min jobb er å spille fotball. Alle samtaler om kontrakter og overganger får klubben og agenten min ta seg av. Akkurat nå er mine tanker i Lillestrøm. Og hvis noen kommer for å se meg i finalen, så betyr ikke det noe for meg, sier Koren.

-  Jeg viste allerede i fjor hva jeg står for.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media