Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spår økonomisk tilbakeslag neste år

Budsjettforliket med innsparinger på 7,8 milliarder kroner er for stramt, mener professor Øystein Noreng ved Handelshøyskolen BI. Han spår et økonomisk tilbakeslag neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilbakeslaget vil komme som følge av lav oljepris og høy rente, mener Noreng. Professoren sier at det kan tenkes at en del prosjekter på kontinentalsokkelen ikke blir satt i gang fordi de blir for kostbare, noe som vil føre til at verkstedindustrien kommer ille ut. Med en høy rente er det svært mange prosjekter som vil bli utsatt samtidig som det private forbruket viser tegn til utflating, hevder Noreng.

- Dette kan føre til at vi havner i en helt annen konjunktursituasjon i løpet av få måneder, sier han til NRK.

Noreng håper budsjettforliket fører til at krona styrker seg og renta går ned, men han mener det slett ikke er sikkert at dette skjer. Spørsmålet er hvordan Norge oppfattes av aktørene i internasjonale finansmarkeder, mener han. Dersom oljeprisen fortsetter å være lav eller ustabil i 1999, vil kronekursen bli rammet uansett hvor godt vi beskikker vårt hus, mener han.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media